• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Aloo gobi (VEGAN)

Rubriky receptů: BramboryIndickéVeganskéZelenina


Tradiční indický pokrm, jehož základem je květák a brambory. Zdravý, lehký a plný chuti!

Ingredience:

3 porce:

  • 1/2 hlávky květáku (cca 400 g)
  • 2 brambory (cca 200 g)
  • 1 čajová lžička čerstvého zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená cibule
  • 2 rajčata
  • 1 čajová lžička soli
  • 3/4 čajové lžičky kurkumy
  • 1/4 čajové lžičky kardamomu
  • 3/4 čajové lžičky římského kmínu
  • 1 čajová lžička garam masala (pasta či koření)
  • 1 chilli paprička
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje
  • 1 dcl vody
  • Koriandr

Postup přípravy:

Květák a brambory očistěte a nakrájejte na menší kousky.

Připravte si větší pánev.

Na rostlinném oleji orestujte cca 1 minutu římský kmín.

Přidejte nakrájenou cibuli. Nechte ji zesklovatět.

Přidejte prolisovaný česnek, na drobno nakrájený zázvor a nakrájenou chilli papričku.

Restujte 3 minuty.

Přidejte nakrájená rajčata.

Restujte 3 minuty.

Přidejte zbývající koření (sůl, kurkuma, kardamom, garam masala).

Tip: přidejte chilli koření, pokud Vám chilli paprička nedostačuje.

Na mírném ohni restujte 2 minuty.

Přidejte květák a brambory.

Důkladně promíchejte.

Podlijte vodou.

Duste pod pokličkou do měkka (20-30 minut).

Na závěr vmíchejte čerstvý koriandr dle chuti.

Promíchejte a nechte Aloo gobi pod pokličkou chvíli dojít.

Dobrou chuť!

 

Sdílet
0

Další recepty

7. 3. 2020

Těstoviny z kouzelného hrnce (VEGAN)


Přečíst více
26. 3. 2020

Kaštanové brownies (VEGAN)


Přečíst více
8. 6. 2021

Orientální beluga čočka (VEGAN)


Přečíst více
12. 10. 2019

ROBI plátky na houbách a okurkách s rýží (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram