3 porce:
Květák a brambory očistěte a nakrájejte na menší kousky.
Připravte si větší pánev.
Na rostlinném oleji orestujte cca 1 minutu římský kmín.
Přidejte nakrájenou cibuli. Nechte ji zesklovatět.
Přidejte prolisovaný česnek, na drobno nakrájený zázvor a nakrájenou chilli papričku.
Restujte 3 minuty.
Přidejte nakrájená rajčata.
Restujte 3 minuty.
Přidejte zbývající koření (sůl, kurkuma, kardamom, garam masala).
Tip: přidejte chilli koření, pokud Vám chilli paprička nedostačuje.
Na mírném ohni restujte 2 minuty.
Přidejte květák a brambory.
Důkladně promíchejte.
Podlijte vodou.
Duste pod pokličkou do měkka (20-30 minut).
Na závěr vmíchejte čerstvý koriandr dle chuti.
Promíchejte a nechte Aloo gobi pod pokličkou chvíli dojít.
Dobrou chuť!