• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself

Aloo gobi (VEGAN)

Rubriky receptů: BramboryIndickéVeganskéZelenina


Tradiční indický pokrm, jehož základem je květák a brambory. Zdravý, lehký a plný chuti!

Ingredience:

3 porce:

  • 1/2 hlávky květáku (cca 400 g)
  • 2 brambory (cca 200 g)
  • 1 čajová lžička čerstvého zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená cibule
  • 2 rajčata
  • 1 čajová lžička soli
  • 3/4 čajové lžičky kurkumy
  • 1/4 čajové lžičky kardamomu
  • 3/4 čajové lžičky římského kmínu
  • 1 čajová lžička garam masala (pasta či koření)
  • 1 chilli paprička
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje
  • 1 dcl vody
  • Koriandr

Postup přípravy:

Květák a brambory očistěte a nakrájejte na menší kousky.

Připravte si větší pánev.

Na rostlinném oleji orestujte cca 1 minutu římský kmín.

Přidejte nakrájenou cibuli. Nechte ji zesklovatět.

Přidejte prolisovaný česnek, na drobno nakrájený zázvor a nakrájenou chilli papričku.

Restujte 3 minuty.

Přidejte nakrájená rajčata.

Restujte 3 minuty.

Přidejte zbývající koření (sůl, kurkuma, kardamom, garam masala).

Tip: přidejte chilli koření, pokud Vám chilli paprička nedostačuje.

Na mírném ohni restujte 2 minuty.

Přidejte květák a brambory.

Důkladně promíchejte.

Podlijte vodou.

Duste pod pokličkou do měkka (20-30 minut).

Na závěr vmíchejte čerstvý koriandr dle chuti.

Promíchejte a nechte Aloo gobi pod pokličkou chvíli dojít.

Dobrou chuť!

 

Sdílet
0

Další recepty

3. 12. 2019

Cizrna na paprice (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

Plněné papriky podle mojí babičky


Přečíst více
12. 1. 2020

Musaka (VEGAN)


Přečíst více
1. 4. 2020

Tofu rarášci (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram