• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Asijské sušené tofu se zeleninou (VEGAN)

Rubriky receptů: AsijskéHlavní chodyTofuVeganské


Byla jsem navštívit asijský market s potravinami a tuto návštěvu jsem musela samozřejmě ihned zužitkovat a uvařit nám něco dobrého. Tak pojďme na to!

Ingredience:

  • 4 hrsti basmati rýže
  • 1 špetka kurkumy
  • 4 tyčinky sušeného tofu
  • 80 g hub white bunashimeji
  • 2 hrsti edemame
  • 5 ks menších bok choy
  • 2 čajové lžičky Shoyu sójové omáčky
  • 1 čajová lžička kokosového cukru
  • 1/2 čajové lžičky sushi octa
  • 1 stroužek česneku
  • 1 čajová lžička sezamového oleje
  • 1 čajová lžička kuzu škrobu
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Instantní zeleninová polévka bez tuku NAHRIN

Postup přípravy:

Začněte přípravou sušeného tofu (tofu skin/bean curd skin). 4 kousky sušeného tofu ve větší misce rozlámejte na menší kousky, osolte, zalijte vroucí vodou, zakryjte a nechte 30 minut odležet.

Pokud jste sušené tofu ještě neochutnali, doporučuju vyzkoušet, já jsem ho jednu dobu pojídala denně, protože je strašně dobré. Poměrně problematické bylo sušené tofu v ČR koupit (vozila jsem si ho z USA), ale ve specializovaných asijských prodejnách ho dnes najdete i u nás. Ve většině případů se prodává
ve formě tyčinek.

Než tofu změkne, připravte si 80 g hub shimeji (já jsem koupila jejich bílou verzi white bunashimeji),
2 hrsti edemame (lze koupit vyloupená mražené) a 5 ks menších bok choy/pak choi, které je potřeba důkladně omýt a nakrájet na menší kousky.

Připravte si zálivku. Smíchejte 2 čajové lžičky Shoyu sójové omáčky, 1 čajovou lžičku kokosového cukru, 1/2 čajové lžičky sushi octa, 1 stroužek na drobno nakrájeného česneku, 1 čajovou lžičku sezamového oleje, 4 polévkové lžíce vody a 1 čajovou lžičku kuzu škrobu.

Tofu vyndejte z vody a pokrájejte na menší kusy.

V pánvi rozpalte olivový olej, tofu orestujte, přidejte shimeji a edemame a restujte 3 minuty. Přidejte bok choy, vlijte do pánve připravenou zálivku, stáhněte plamen a 2 minuty prohřívejte.

Dochuťte pepřem, solí a případně instantní zeleninovou polévkou bez tuku NAHRIN.

Jako přílohu jsem zvolila basmati rýži, ke které jsem při vaření přidala špetku kurkumy.

Dobrou chuť!

 

Sdílet
1

Další recepty

28. 3. 2020

Španělský ptáček (VEGAN / VEGETARIÁN)


Přečíst více
23. 2. 2020

Čočková polévka (VEGAN)


Přečíst více
14. 11. 2019

Čočkové „boloňské“ špagety (VEGAN)


Přečíst více
26. 6. 2020

Luštěninová polévka (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram