• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Asijské sušené tofu se zeleninou (VEGAN)

Rubriky receptů: AsijskéHlavní chodyTofuVeganské


Byla jsem navštívit asijský market s potravinami a tuto návštěvu jsem musela samozřejmě ihned zužitkovat a uvařit nám něco dobrého. Tak pojďme na to!

Ingredience:

  • 4 hrsti basmati rýže
  • 1 špetka kurkumy
  • 4 tyčinky sušeného tofu
  • 80 g hub white bunashimeji
  • 2 hrsti edemame
  • 5 ks menších bok choy
  • 2 čajové lžičky Shoyu sójové omáčky
  • 1 čajová lžička kokosového cukru
  • 1/2 čajové lžičky sushi octa
  • 1 stroužek česneku
  • 1 čajová lžička sezamového oleje
  • 1 čajová lžička kuzu škrobu
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Instantní zeleninová polévka bez tuku NAHRIN

Postup přípravy:

Začněte přípravou sušeného tofu (tofu skin/bean curd skin). 4 kousky sušeného tofu ve větší misce rozlámejte na menší kousky, osolte, zalijte vroucí vodou, zakryjte a nechte 30 minut odležet.

Pokud jste sušené tofu ještě neochutnali, doporučuju vyzkoušet, já jsem ho jednu dobu pojídala denně, protože je strašně dobré. Poměrně problematické bylo sušené tofu v ČR koupit (vozila jsem si ho z USA), ale ve specializovaných asijských prodejnách ho dnes najdete i u nás. Ve většině případů se prodává
ve formě tyčinek.

Než tofu změkne, připravte si 80 g hub shimeji (já jsem koupila jejich bílou verzi white bunashimeji),
2 hrsti edemame (lze koupit vyloupená mražené) a 5 ks menších bok choy/pak choi, které je potřeba důkladně omýt a nakrájet na menší kousky.

Připravte si zálivku. Smíchejte 2 čajové lžičky Shoyu sójové omáčky, 1 čajovou lžičku kokosového cukru, 1/2 čajové lžičky sushi octa, 1 stroužek na drobno nakrájeného česneku, 1 čajovou lžičku sezamového oleje, 4 polévkové lžíce vody a 1 čajovou lžičku kuzu škrobu.

Tofu vyndejte z vody a pokrájejte na menší kusy.

V pánvi rozpalte olivový olej, tofu orestujte, přidejte shimeji a edemame a restujte 3 minuty. Přidejte bok choy, vlijte do pánve připravenou zálivku, stáhněte plamen a 2 minuty prohřívejte.

Dochuťte pepřem, solí a případně instantní zeleninovou polévkou bez tuku NAHRIN.

Jako přílohu jsem zvolila basmati rýži, ke které jsem při vaření přidala špetku kurkumy.

Dobrou chuť!

 

Sdílet
1

Další recepty

13. 1. 2020

Pikantní konjakové nudle (VEGAN)


Přečíst více
30. 1. 2020

Zapékané brambory (VEGETARIÁNSKÉ)


Přečíst více
8. 3. 2020

Sójová směs ve smetanové omáčce (VEGAN)


Přečíst více
18. 6. 2020

Pórkové těstoviny z jednoho hrnce (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram