• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Caesar salát s křupavou cizrnou (VEGAN)

Rubriky receptů: ItalskéLuštěninySalátVeganskéZelenina


Dnes již salátová klasika, kterou najdete téměř v každé restauraci. My si dnes uděláme veganskou verzi této dobroty!

Ingredience:

  • Římský salát
  • Veganský parmazán

Zálivka:

  • 3 polévkové lžíce kešu ořechů
  • 4 polévkové lžíce neslazeného mandlového mléka
  • 1 čajová lžička dijónské hořčice
  • 1 čajová lžička kapar
  • 2 čajové lžičky kaparové vody
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 čajová lžička worcesterské omáčky
  • 1 čajová lžička lahůdkového droždí
  • 4 čajové lžičky čerstvé citrónové šťávy
  • 1 čajová lžička bílého vinného octa
  • 1 čajová lžička sušeného česneku
  • 1/2 čajové lžičky provensálského koření
  • 1/2 čajové lžičky miso pasty
    z bílé rýže
  • Sůl
  • Pepř
  • Voda

Křupavá cizrna:

  • Cizrna (v konzervě)
  • Olivový olej
  • Česnekové koření
  • Cibulové koření

Postup přípravy:

Římský salát omyjte a natrhejte do mísy.

Zálivka:

Kešu ořechy 20 minut povařte a vodu slijte.

Všechny ingredience smíchejte.

Směs důkladně rozmixujte.

Podle potřeby přidejte sůl, pepř a vodu.

Křupavá cizrna:

Cizrnu důkladně vysušte kuchyňskýma utěrkama.

Smíchejte v míse s olivovým olejem, česnekovým a cibulovým kořením.

Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C cca 40 minut (do křupava).

V průběhu promíchávejte.

Dokončení salátu:

Salát promíchejte se zálivkou.

Ozdobte cizrnou a veganským parmazánem.

Sdílet
0

Další recepty

13. 10. 2019

ROBI plátky na mrkvi a na cibulce (VEGAN)


Přečíst více
8. 6. 2020

Mrkvová omáčka (VEGAN)


Přečíst více
2. 7. 2020

Smažené nudle se zeleninou (VEGAN)


Přečíst více
8. 3. 2020

Rizoto s cuketou a sušenými rajčaty (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram