• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Caesar salát s křupavou cizrnou (VEGAN)

Rubriky receptů: ItalskéLuštěninySalátVeganskéZelenina


Dnes již salátová klasika, kterou najdete téměř v každé restauraci. My si dnes uděláme veganskou verzi této dobroty!

Ingredience:

  • Římský salát
  • Veganský parmazán

Zálivka:

  • 3 polévkové lžíce kešu ořechů
  • 4 polévkové lžíce neslazeného mandlového mléka
  • 1 čajová lžička dijónské hořčice
  • 1 čajová lžička kapar
  • 2 čajové lžičky kaparové vody
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 čajová lžička worcesterské omáčky
  • 1 čajová lžička lahůdkového droždí
  • 4 čajové lžičky čerstvé citrónové šťávy
  • 1 čajová lžička bílého vinného octa
  • 1 čajová lžička sušeného česneku
  • 1/2 čajové lžičky provensálského koření
  • 1/2 čajové lžičky miso pasty
    z bílé rýže
  • Sůl
  • Pepř
  • Voda

Křupavá cizrna:

  • Cizrna (v konzervě)
  • Olivový olej
  • Česnekové koření
  • Cibulové koření

Postup přípravy:

Římský salát omyjte a natrhejte do mísy.

Zálivka:

Kešu ořechy 20 minut povařte a vodu slijte.

Všechny ingredience smíchejte.

Směs důkladně rozmixujte.

Podle potřeby přidejte sůl, pepř a vodu.

Křupavá cizrna:

Cizrnu důkladně vysušte kuchyňskýma utěrkama.

Smíchejte v míse s olivovým olejem, česnekovým a cibulovým kořením.

Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C cca 40 minut (do křupava).

V průběhu promíchávejte.

Dokončení salátu:

Salát promíchejte se zálivkou.

Ozdobte cizrnou a veganským parmazánem.

Sdílet
0

Další recepty

12. 5. 2020

Těstoviny Aglio Olio (VEGAN)


Přečíst více
30. 3. 2020

Chia Pudink (VEGAN)


Přečíst více
30. 3. 2020

Sekaná (VEGAN)


Přečíst více
15. 10. 2019

Gulášová polévka (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram