Rubriky receptů: Česká kuchyněHlavní chodyLuštěninyVeganské
Vyzkoušejte tradiční „na paprice“ trochu jinak.
2-3 porce:
Konzervu s cizrnou slijte.
Vodu z cizrny si ponechejte (bude jí cca 3/4 hrnku).
Na olivovém oleji nechte zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli.
Přidejte nakrájený pórek.
Restujte 5 minut na mírném ohni.
Přidejte polovinu konzervy cizrny a majoránku.
Restujte dalších 5 minut.
Přidejte sladkou papriku, pálivou papriku a uzenou papriku a promíchejte.
Zalijte nálevem z konzervy a 1 hrnkem vody.
Ochuťte zeleninovým bujónem (např. Instantní zeleninová polévka bez tuku NAHRIN).
Opepřete.
Přidejte na drobno nakrájenou jarní cibulku (část si ponechejte stranou na ozdobu).
Vařte 15 minut pod pokličkou.
Tyčovým mixérem směs rozmixujte do hladka.
Přidejte zbylou polovinu cizrny, rostlinnou smetanu a provařte 5 minut.
Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
Ozdobte na drobno nakrájenou jarní cibulkou.
Dobrou chuť!