• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Cizrna na paprice (VEGAN)

Rubriky receptů: Česká kuchyněHlavní chodyLuštěninyVeganské


Vyzkoušejte tradiční „na paprice“ trochu jinak.

Ingredience:

2-3 porce:

  • 400 g cizrny v konzervě
  • 1 cibule
  • 2 čajové lžičky sladké papriky
  • 1/2 čajové lžičky pálivé papriky
  • 1/2 čajové lžičky uzené papriky
  • 2 hrsti nakrájeného pórku
  • 1 jarní cibulka
  • 2 špetky majoránky
  • Zeleninový vývar/bujón
  • 1 čajová lžička citrónové šťávy
  • 100 ml rostlinné smetany
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej

Postup přípravy:

Konzervu s cizrnou slijte.

Vodu z cizrny si ponechejte (bude jí cca 3/4 hrnku).

Na olivovém oleji nechte zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli.

Přidejte nakrájený pórek.

Restujte 5 minut na mírném ohni.

Přidejte polovinu konzervy cizrny a majoránku.

Restujte dalších 5 minut.

Přidejte sladkou papriku, pálivou papriku a uzenou papriku a promíchejte.

Zalijte nálevem z konzervy a 1 hrnkem vody.

Ochuťte zeleninovým bujónem (např. Instantní zeleninová polévka bez tuku NAHRIN).

Opepřete.

Přidejte na drobno nakrájenou jarní cibulku (část si ponechejte stranou na ozdobu).

Vařte 15 minut pod pokličkou.

Tyčovým mixérem směs rozmixujte do hladka.

Přidejte zbylou polovinu cizrny, rostlinnou smetanu a provařte 5 minut.

Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.

Ozdobte na drobno nakrájenou jarní cibulkou.

Dobrou chuť!

Sdílet
2

Další recepty

28. 10. 2019

Nekuřecí řízek s bramborovou kaší (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

Jackfruitový „kuřecí“ popcorn (VEGAN)


Přečíst více
23. 11. 2019

MAC N‘ CHEESE (VEGAN)


Přečíst více
12. 5. 2020

Těstoviny Aglio Olio (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram