• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Čočková polévka (VEGAN)

Rubriky receptů: Česká kuchyněLuštěninyPolévkyVeganské


Čočka je výborným zdrojem rostlinných bílkovin. Pojďme ji zařadit do našeho jídelníčku a uvařit si z ní polévku,
která bude chutnat každému.

Ingredience:

5-6 porcí:

  • 200 g hnědé čočky
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 čajová lžička majoránky
  • Mouka
  • Zeleninový bujón (např. Tellofix Classic)
  • Ocet
  • Sůl
  • Pepř
  • Rostlinný olej

Postup přípravy:

Zalijte čočku vodou a přiveďte k varu. Pár minut povařte a vodu slijte.

Zalijte čočku čistou vodou, osolte a přiveďte k varu v tlakovém hrnci. Od okamžiku varu je čočka
za 2 minuty uvařená. Pokud nechcete použít tlakový hrnec, vařte čočku do změknutí.

Část uvařené čočky dejte do mísy bokem a rozmixujte.

Rozmixovanou čočku vraťte zpět do polévky.

Přidejte zeleninový bujón (např. Tellofix Classic).

Přidejte prolisovaný česnek.

Cibuli nakrájejte na drobno a nechte zesklovatět na rostlinném oleji. Přidejte do polévky.

Pokud budete chtít polévku hustší, přidejte zásmažku, kterou připravíte z rostlinného oleje a mouky.

Na závěr dochuťte solí, pepřem, octem a zasypejte majoránkou.

Dobrou chuť!

 

 

Sdílet
1

Další recepty

27. 10. 2019

Zelenina v kokosovo arašídové omáčce (VEGAN)


Přečíst více
12. 1. 2020

Musaka (VEGAN)


Přečíst více
2. 9. 2020

Koprová polévka (VEGAN)


Přečíst více
8. 12. 2019

Orestované bok choy (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram