Rubriky receptů: Česká kuchyněLuštěninyPolévkyVeganské
Čočka je výborným zdrojem rostlinných bílkovin. Pojďme ji zařadit do našeho jídelníčku a uvařit si z ní polévku,
která bude chutnat každému.
5-6 porcí:
Zalijte čočku vodou a přiveďte k varu. Pár minut povařte a vodu slijte.
Zalijte čočku čistou vodou, osolte a přiveďte k varu v tlakovém hrnci. Od okamžiku varu je čočka
za 2 minuty uvařená. Pokud nechcete použít tlakový hrnec, vařte čočku do změknutí.
Část uvařené čočky dejte do mísy bokem a rozmixujte.
Rozmixovanou čočku vraťte zpět do polévky.
Přidejte zeleninový bujón (např. Tellofix Classic).
Přidejte prolisovaný česnek.
Cibuli nakrájejte na drobno a nechte zesklovatět na rostlinném oleji. Přidejte do polévky.
Pokud budete chtít polévku hustší, přidejte zásmažku, kterou připravíte z rostlinného oleje a mouky.
Na závěr dochuťte solí, pepřem, octem a zasypejte majoránkou.
Dobrou chuť!