• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Čočkové „boloňské“ špagety (VEGAN)

Rubriky receptů: Hlavní chodyItalskéLuštěninyVeganské


Zkuste boloňské ragú trochu jinak!

Ingredience:

4 porce:

  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • Celer (dle chuti)
  • Petržel (dle chuti)
  • 1/2 hrnku černé čočky
  • 1/2 hrnku červené čočky
  • 2 konzervy krájených loupaných rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej
  • Zeleninový vývar
  • Veganský parmazán

Postup přípravy:

Na olivovém oleji nechte zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli.

Přidejte nakrájenou mrkev.

Dle chuti přidejte nakrájený celer a petržel.

Vše zlehka osmahněte a přidejte propláchnutou černou čočku.

Směs promíchejte a 2 minuty restujte.

Směs zalijte krájenými loupanými rajčaty.

Přidejte stejné množství vody nebo zeleninového vývaru.

Vařte do té doby, než bude čočka na půl uvařená.

Přidejte červenou čočku a pokračujte ve vaření.

Podle potřeby přilévejte vodu nebo zeleninový vývar.

Uvařenou směs dochuťte solí a pepřem.

Přidejte prolisovaný česnek.

Podávejte s těstovinami dle Vašeho výběru.

Ozdobte veganským parmazánem.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

1. 4. 2020

Tofu rarášci (VEGAN)


Přečíst více
9. 9. 2021

Halušky (VEGAN)


Přečíst více
21. 4. 2020

Pickles (VEGAN)


Přečíst více
13. 1. 2020

Banánový chléb (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram