• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Čočkové „boloňské“ špagety (VEGAN)

Rubriky receptů: Hlavní chodyItalskéLuštěninyVeganské


Zkuste boloňské ragú trochu jinak!

Ingredience:

4 porce:

  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • Celer (dle chuti)
  • Petržel (dle chuti)
  • 1/2 hrnku černé čočky
  • 1/2 hrnku červené čočky
  • 2 konzervy krájených loupaných rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej
  • Zeleninový vývar
  • Veganský parmazán

Postup přípravy:

Na olivovém oleji nechte zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli.

Přidejte nakrájenou mrkev.

Dle chuti přidejte nakrájený celer a petržel.

Vše zlehka osmahněte a přidejte propláchnutou černou čočku.

Směs promíchejte a 2 minuty restujte.

Směs zalijte krájenými loupanými rajčaty.

Přidejte stejné množství vody nebo zeleninového vývaru.

Vařte do té doby, než bude čočka na půl uvařená.

Přidejte červenou čočku a pokračujte ve vaření.

Podle potřeby přilévejte vodu nebo zeleninový vývar.

Uvařenou směs dochuťte solí a pepřem.

Přidejte prolisovaný česnek.

Podávejte s těstovinami dle Vašeho výběru.

Ozdobte veganským parmazánem.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

27. 10. 2019

Zeleninová polévka s polentovými knedlíčky a slzovkou (VEGAN)


Přečíst více
26. 12. 2019

Květáková krémová polévka (VEGAN)


Přečíst více
13. 10. 2020

Cuketové chlupaté knedlíky se zelím (VEGETARIÁN/VEGAN)


Přečíst více
24. 2. 2020

Krémové těstoviny se špenátem (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram