Rubriky receptů: Hlavní chodyItalskéLuštěninyVeganské
Zkuste boloňské ragú trochu jinak!
4 porce:
Na olivovém oleji nechte zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli.
Přidejte nakrájenou mrkev.
Dle chuti přidejte nakrájený celer a petržel.
Vše zlehka osmahněte a přidejte propláchnutou černou čočku.
Směs promíchejte a 2 minuty restujte.
Směs zalijte krájenými loupanými rajčaty.
Přidejte stejné množství vody nebo zeleninového vývaru.
Vařte do té doby, než bude čočka na půl uvařená.
Přidejte červenou čočku a pokračujte ve vaření.
Podle potřeby přilévejte vodu nebo zeleninový vývar.
Uvařenou směs dochuťte solí a pepřem.
Přidejte prolisovaný česnek.
Podávejte s těstovinami dle Vašeho výběru.
Ozdobte veganským parmazánem.
Dobrou chuť!