• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Čočkové „boloňské“ špagety (VEGAN)

Rubriky receptů: Hlavní chodyItalskéLuštěninyVeganské


Zkuste boloňské ragú trochu jinak!

Ingredience:

4 porce:

  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • Celer (dle chuti)
  • Petržel (dle chuti)
  • 1/2 hrnku černé čočky
  • 1/2 hrnku červené čočky
  • 2 konzervy krájených loupaných rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej
  • Zeleninový vývar
  • Veganský parmazán

Postup přípravy:

Na olivovém oleji nechte zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli.

Přidejte nakrájenou mrkev.

Dle chuti přidejte nakrájený celer a petržel.

Vše zlehka osmahněte a přidejte propláchnutou černou čočku.

Směs promíchejte a 2 minuty restujte.

Směs zalijte krájenými loupanými rajčaty.

Přidejte stejné množství vody nebo zeleninového vývaru.

Vařte do té doby, než bude čočka na půl uvařená.

Přidejte červenou čočku a pokračujte ve vaření.

Podle potřeby přilévejte vodu nebo zeleninový vývar.

Uvařenou směs dochuťte solí a pepřem.

Přidejte prolisovaný česnek.

Podávejte s těstovinami dle Vašeho výběru.

Ozdobte veganským parmazánem.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

14. 3. 2020

Bramboračka (VEGAN)


Přečíst více
8. 5. 2020

Lazy čína (VEGAN)


Přečíst více
19. 1. 2020

Bramborový kuba (VEGAN)


Přečíst více
30. 1. 2020

Müsli řez (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram