Rubriky receptů: Česká kuchyněHoubyPolévkyVeganské
Všichni ji známe, protože je prostě výborná. Pojďme na to!
Hlívu nakrájejte na proužky a dejte ji restovat na kapku olivového oleje na pánev.
Hlíva je poměrně vodnatá, proto bude v polévce křupavější, pokud ji předem osmahnete.
Hlívu restujte cca 10 minut, aby trochu chytla barvu a opekla se.
V hrnci na rostlinném oleji dozlatova osmažte na drobno nakrájenou cibuli a drcený kmín.
Stáhněte plamen.
Přidejte prolisovaný česnek a promíchejte.
Přidejte sladkou a pálivou papriku.
Promíchejte a zalijte 3 hrnky zeleninového vývaru (či vody a bujónu).
Osmaženou hlívu přidejte do hrnce s polévkou.
Vařte 20 minut pod pokličkou.
Připravte si jíšku.
Na pánvi rozehřejte 2 polévkové lžíce olivového ghí (můžete použít rostlinný olej), přidejte mouku, opepřete a 3 minuty na mírném ohni promíchávejte.
Hotovou jíšku vmíchejte do polévky a vařte dalších 15 minut.
Ochuťte pár kapkama liquid aminos, dosolte, dopepřete.
Přidejte majoránku.
Hotovo! Dobrou chuť!