• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Dršťkovka z hlívy ústřičné (VEGAN)

Rubriky receptů: Česká kuchyněHoubyPolévkyVeganské


Všichni ji známe, protože je prostě výborná. Pojďme na to!

Ingredience:

  • 300 g hlívy ústřičné
  • 1 cibule
  • 4 větší stroužky česneku
  • 4 špetky drceného kmínu
  • 3 čajové lžičky sladké papriky
  • 1 čajová lžička pálivé papriky
  • 2 polévkové lžíce celozrnné špaldové mouky
  • 1 čajová lžička majoránky
  • Rostlinný olej
  • Olivové ghí
  • Zeleninový vývar (bujón)
  • Liquid aminos
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

Hlívu nakrájejte na proužky a dejte ji restovat na kapku olivového oleje na pánev.

Hlíva je poměrně vodnatá, proto bude v polévce křupavější, pokud ji předem osmahnete.

Hlívu restujte cca 10 minut, aby trochu chytla barvu a opekla se.

V hrnci na rostlinném oleji dozlatova osmažte na drobno nakrájenou cibuli a drcený kmín.

Stáhněte plamen.

Přidejte prolisovaný česnek a promíchejte.

Přidejte sladkou a pálivou papriku.

Promíchejte a zalijte 3 hrnky zeleninového vývaru (či vody a bujónu).

Osmaženou hlívu přidejte do hrnce s polévkou.

Vařte 20 minut pod pokličkou.

Připravte si jíšku.

Na pánvi rozehřejte 2 polévkové lžíce olivového ghí (můžete použít rostlinný olej), přidejte mouku, opepřete a 3 minuty na mírném ohni promíchávejte.

Hotovou jíšku vmíchejte do polévky a vařte dalších 15 minut.

Ochuťte pár kapkama liquid aminos, dosolte, dopepřete.

Přidejte majoránku.

Hotovo! Dobrou chuť!

 

Sdílet
3

Další recepty

12. 10. 2019

ROBI plátky na houbách a okurkách s rýží (VEGAN)


Přečíst více
5. 2. 2020

Čokoládovo malinový dort (VEGAN)


Přečíst více
28. 3. 2020

Španělský ptáček (VEGAN / VEGETARIÁN)


Přečíst více
27. 10. 2019

Jasmínové rizoto s chřestem (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram