• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Dušená kapusta s bramborem (VEGAN)

Rubriky receptů: BramboryČeská kuchyněHlavní chodyVeganskéZelenina


Staročeská klasika, kterou zvládne každý. Já kapustu můžu na všechny způsoby a tento je jeden z mých nejoblíbenějších. Dejte kapustě šanci a pojďme se pustit do vaření!

Ingredience:

2-3 porce:

Dušená kapusta:

  • 1/2 hlávky kapusty
  • 4 střední brambory (cca 350 g)
  • 1 malý brambor na zahuštění
  • 1 a 1/2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 ml vody
  • Sůl
  • Pepř
  • Zeleninové ochucovadlo
    (např. Tellofix Classic)
  • Olivový olej

Sójové nudličky:

  • 70 g sójových nudliček
  • Zeleninové ochucovadlo
    (např. Tellofix Classic)
  • Vývar z nudliček na podlévání
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 cibule
  • 1 čajová lžička Tamari sójové omáčky
  • 1 čajová lžička javorového sirupu
  • Pepř
  • 2 špetky kmínu

Postup přípravy:

Dušená kapusta:

Nakrájejte cibuli na drobno a dejte ji restovat na olivový olej do vyššího hrnce.

Počkejte, až cibule zezlátne.

Přidejte nakrájenou kapustu a osolte.

Poduste 5 minut.

Přidejte nakrájené brambory a podlijte vodou.

Duste pod poklicí 15 minut.

Přidejte prolisovaný česnek.

Duste pod poklicí dalších 10-15 minut.

Zahustěte bramborem, který nastrouháte na nejjemnější straně struhadla tak, aby z bramboru byla kaše.

Duste dalších 10 minut.

Dochuťte solí, pepřem a zeleninovým ochucovadlem (např. Tellofix Classic).

Sójové nudličky:

Sójové nudličky uvařte ve vodě ochucené zeleninovým ochucovadlem (např. Tellofix Classic). Vývar
si ponechte na podlévání.

Nudličky nevymačkávejte.

Dejte nudličky do misky a přidejte prolisovaný česnek, na měsíčky nakrájenou cibuli, tamari, javorový sirup a opepřete. Promíchejte.

Nechte nudličky pár minut marinovat.

Dejte nudličky do pekáčku, zasypejte kmínem a pečte v troubě předehřáté na 170 °C cca 30 minut.

V průběhu pečení nudličky podlévejte vývarem, ve kterém jste je vařili.

Sdílet
0

Další recepty

27. 10. 2019

Jasmínové rizoto s chřestem (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

Restovaná rýže s tofu a zeleninou (VEGAN)


Přečíst více
21. 3. 2020

Tatarák (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

Singapurské rýžové nudle (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram