Rubriky receptů: BramboryČeská kuchyněHlavní chodyVeganskéZelenina
Staročeská klasika, kterou zvládne každý. Já kapustu můžu na všechny způsoby a tento je jeden z mých nejoblíbenějších. Dejte kapustě šanci a pojďme se pustit do vaření!
2-3 porce:
Dušená kapusta:
Sójové nudličky:
Dušená kapusta:
Nakrájejte cibuli na drobno a dejte ji restovat na olivový olej do vyššího hrnce.
Počkejte, až cibule zezlátne.
Přidejte nakrájenou kapustu a osolte.
Poduste 5 minut.
Přidejte nakrájené brambory a podlijte vodou.
Duste pod poklicí 15 minut.
Přidejte prolisovaný česnek.
Duste pod poklicí dalších 10-15 minut.
Zahustěte bramborem, který nastrouháte na nejjemnější straně struhadla tak, aby z bramboru byla kaše.
Duste dalších 10 minut.
Dochuťte solí, pepřem a zeleninovým ochucovadlem (např. Tellofix Classic).
Sójové nudličky:
Sójové nudličky uvařte ve vodě ochucené zeleninovým ochucovadlem (např. Tellofix Classic). Vývar
si ponechte na podlévání.
Nudličky nevymačkávejte.
Dejte nudličky do misky a přidejte prolisovaný česnek, na měsíčky nakrájenou cibuli, tamari, javorový sirup a opepřete. Promíchejte.
Nechte nudličky pár minut marinovat.
Dejte nudličky do pekáčku, zasypejte kmínem a pečte v troubě předehřáté na 170 °C cca 30 minut.
V průběhu pečení nudličky podlévejte vývarem, ve kterém jste je vařili.