Rubriky receptů: Česká kuchyněHlavní chodyHoubyVeganské
Pokud rádi houbaříte, zajděte do lesa i v září a nasbírejte si václavky. Jsou výborné!
4 porce:
Připravte si václavky. Je potřeba je několikrát převařit ve slané vodě (cca 3x). Václavky převařujte
do té doby, než voda zůstane čistá bez jakýchkoliv nečistot z hub. Václavky slijte přes síto.
Do hrnce na rostlinný olej dejte smažit 1 velkou na drobno nakrájenou cibuli.
Přidejte 2 špetky drceného kmínu a 2 bobkové listy.
Jakmile cibule zezlátne, přidejte 2 čajové lžičky sladké červené papriky a 1 čajovou lžičku pálivé papriky.
Promíchejte a přidejte 2 hrnky václavek.
Opět promíchejte a přilijte vodu tak, aby byly václavky zakryté.
Přidejte pepř a zeleninový bujón (například Tellofix Classic).
Vařte pod pokličkou 15 minut.
Přidejte 2 prolisované stroužky česneku. Zahustěte směsí 1 čajové lžičky hrašky na zahušťování rozmíchané ve vodě, kterou do guláše přilijte přes sítko.
Vařte pod pokličkou dalších 15 minut.
Na závěr dosolte, dopepřete a ozdobte majoránkou.
Podávejte s těstovinami, knedlíkem, bramborem nebo třeba s chlebem.
Dobrou chuť!