• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Guláš z václavek (VEGAN)

Rubriky receptů: Česká kuchyněHlavní chodyHoubyVeganské


Pokud rádi houbaříte, zajděte do lesa i v září a nasbírejte si václavky. Jsou výborné!

Ingredience:

4 porce:

  • 2 hrnky uvařených václavek
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 čajové lžičky sladké červené papriky
  • 1 čajová lžička pálivé papriky
  • 2 špetky drceného kmínu
  • 2 bobkové listy
  • Zeleninový bujón
  • 1 čajová lžička hrašky
    na zahušťování
  • Majoránka
  • Rostlinný olej

Postup přípravy:

Připravte si václavky. Je potřeba je několikrát převařit ve slané vodě (cca 3x). Václavky převařujte
do té doby, než voda zůstane čistá bez jakýchkoliv nečistot z hub. Václavky slijte přes síto.

Do hrnce na rostlinný olej dejte smažit 1 velkou na drobno nakrájenou cibuli.

Přidejte 2 špetky drceného kmínu a 2 bobkové listy.

Jakmile cibule zezlátne, přidejte 2 čajové lžičky sladké červené papriky a 1 čajovou lžičku pálivé papriky.

Promíchejte a přidejte 2 hrnky václavek.

Opět promíchejte a přilijte vodu tak, aby byly václavky zakryté.

Přidejte pepř a zeleninový bujón (například Tellofix Classic).

Vařte pod pokličkou 15 minut.

Přidejte 2 prolisované stroužky česneku. Zahustěte směsí 1 čajové lžičky hrašky na zahušťování rozmíchané ve vodě, kterou do guláše přilijte přes sítko.

Vařte pod pokličkou dalších 15 minut.

Na závěr dosolte, dopepřete a ozdobte majoránkou.

Podávejte s těstovinami, knedlíkem, bramborem nebo třeba s chlebem.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

14. 11. 2019

Čočkové „boloňské“ špagety (VEGAN)


Přečíst více
30. 6. 2020

Zeleninové placičky s Aioli (VEGAN/VEGETARIÁN)


Přečíst více
12. 5. 2020

Těstoviny Aglio Olio (VEGAN)


Přečíst více
5. 2. 2020

Šoulet (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram