• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself

Houbová omáčka (VEGAN)

Rubriky receptů: Hlavní chodyHoubyVeganské


Tradiční houbová omáčka… Kdo by odolal!

Ingredience:

2 porce:

  • 10 menších hub
  • 1 polévková lžíce másla
  • 1 polévková lžíce hladké mouky (či jiné jemně mleté mouky)
  • 200 ml rostlinné smetany
  • Citrón
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

Houby (nejlépe práváky) očistěte a nakrájejte na kousky.

V hrnci rozpusťte veganské máslo a přidejte nakrájené houby.

Osolte, opepřete a poduste 15 minut.

Zaprašte moukou a promíchejte.

Zalijte 1 a 1/2 hrnkem vody.

Omáčku povařte 20 minut.

Přilijte rostlinnou smetanu.

Dosolte a zakápněte citronem.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

23. 2. 2020

Švédské kuličky (VEGAN)


Přečíst více
21. 4. 2020

Pickles (VEGAN)


Přečíst více
2. 3. 2020

Pórková pomazánka (VEGAN)


Přečíst více
28. 3. 2020

Španělský ptáček (VEGAN / VEGETARIÁN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram