• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Houbová omáčka (VEGAN)

Rubriky receptů: Hlavní chodyHoubyVeganské


Tradiční houbová omáčka… Kdo by odolal!

Ingredience:

2 porce:

  • 10 menších hub
  • 1 polévková lžíce másla
  • 1 polévková lžíce hladké mouky (či jiné jemně mleté mouky)
  • 200 ml rostlinné smetany
  • Citrón
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

Houby (nejlépe práváky) očistěte a nakrájejte na kousky.

V hrnci rozpusťte veganské máslo a přidejte nakrájené houby.

Osolte, opepřete a poduste 15 minut.

Zaprašte moukou a promíchejte.

Zalijte 1 a 1/2 hrnkem vody.

Omáčku povařte 20 minut.

Přilijte rostlinnou smetanu.

Dosolte a zakápněte citronem.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

21. 3. 2020

Pirožky (VEGAN)


Přečíst více
9. 12. 2019

Stroganoff (VEGAN)


Přečíst více
28. 3. 2020

Španělský ptáček (VEGAN / VEGETARIÁN)


Přečíst více
14. 3. 2020

Bramboračka (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram