• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Květáková krémová polévka (VEGAN)

Rubriky receptů: PolévkyVeganské


Květákovou krémovou polévku jsme v naší rodině začali vařit poměrně nedávno, ale hned se stala jednou
z nejoblíbenějších. Je jednoduchá, rychlá a moc dobrá.

Ingredience:

4 porce:

  • 1/2 větší cibule
  • 1/2 hlávky květáku
  • 100 ml rostlinné smetany
  • Tellofix Classic
  • Sůl
  • Pepř
  • Petrželka

Postup přípravy:

Do hrnce dejte na rostlinný olej restovat 1/2 větší na drobno nakrájené cibule. Jakmile zesklovatí, přidejte 1/2 hlávky na menší kousky nakrájeného květáku.

Na mírném ohni cibuli s květákem 10 minut promíchávejte.

Opepřete, zalijte vodou tak, aby byl květák ponořený, a přidejte zeleninový bujón (např. Tellofix Classic).

Vařte cca 20 minut, než květák změkne.

Polévku rozmixujte tyčovým mixérem a přidejte 100 ml rostlinné smetany. Dochuťe solí a pepřem
a ozdobte nasekanou petrželkou.

Polévku můžete doplnit krutónky.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

28. 10. 2019

Nekuřecí řízek s bramborovou kaší (VEGAN)


Přečíst více
21. 6. 2020

Francouzská cibulačka (VEGAN)


Přečíst více
30. 6. 2020

Zeleninové placičky s Aioli (VEGAN/VEGETARIÁN)


Přečíst více
21. 5. 2020

Gratinovaný chřest s tofu slaninou (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram