4-6 porcí:
Luštěniny alespoň dvakrát provařte a slijte.
Zalijte zeleninovým vývarem / bujónem (např. Nahrin instantní zeleninová polévka bez tuku nebo Tellofix).
Uvařte do měkka. Pro rychlejší vaření použijte tlakový hrnec (postačí cca 2 minuty od varu).
Cibuli nakrájejte na drobno.
Mrkev oloupejte a nastrouhejte na hrubo.
V pánvi rozehřejte rostlinný olej a nechte zesklovatět cibuli.
Přidejte mrkev a poduste 5 minut, aby změkla.
Mrkev s cibulí přidejte do uvařených luštěnin.
Přidejte prolisovaný česnek.
Dochuťte solí a pepřem (případně také octem a majoránkou).
Přidejte vývar, pokud chcete polévku řidší.
Ozdobte čerstvou petrželkou.
Dobrou chuť!