• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Luštěninová polévka (VEGAN)

Rubriky receptů: LuštěninyPolévkyVeganské


Luštěninové polévky mají nekonečno variací a jsou výborné. Máte se na co těšit!

Ingredience:

4-6 porcí:

  • 1 hrnek drobné hnědé čočky
  • 1 hrnek žlutého hrachu
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Zeleninový vývar/bujón
  • Rostlinný olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Čerstvá petrželka

Postup přípravy:

Luštěniny alespoň dvakrát provařte a slijte.

Zalijte zeleninovým vývarem / bujónem (např. Nahrin instantní zeleninová polévka bez tuku nebo Tellofix).

Uvařte do měkka. Pro rychlejší vaření použijte tlakový hrnec (postačí cca 2 minuty od varu).

Cibuli nakrájejte na drobno.

Mrkev oloupejte a nastrouhejte na hrubo.

V pánvi rozehřejte rostlinný olej a nechte zesklovatět cibuli.

Přidejte mrkev a poduste 5 minut, aby změkla.

Mrkev s cibulí přidejte do uvařených luštěnin.

Přidejte prolisovaný česnek.

Dochuťte solí a pepřem (případně také octem a majoránkou).

Přidejte vývar, pokud chcete polévku řidší.

Ozdobte čerstvou petrželkou.

Dobrou chuť!

 

Sdílet
0

Další recepty

16. 3. 2020

Houbové těstoviny (VEGAN)


Přečíst více
13. 1. 2020

Pikantní konjakové nudle (VEGAN)


Přečíst více
5. 2. 2020

Šoulet (VEGAN)


Přečíst více
14. 10. 2020

Znojemská pečeně (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram