• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Luštěninová polévka (VEGAN)

Rubriky receptů: LuštěninyPolévkyVeganské


Luštěninové polévky mají nekonečno variací a jsou výborné. Máte se na co těšit!

Ingredience:

4-6 porcí:

  • 1 hrnek drobné hnědé čočky
  • 1 hrnek žlutého hrachu
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Zeleninový vývar/bujón
  • Rostlinný olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Čerstvá petrželka

Postup přípravy:

Luštěniny alespoň dvakrát provařte a slijte.

Zalijte zeleninovým vývarem / bujónem (např. Nahrin instantní zeleninová polévka bez tuku nebo Tellofix).

Uvařte do měkka. Pro rychlejší vaření použijte tlakový hrnec (postačí cca 2 minuty od varu).

Cibuli nakrájejte na drobno.

Mrkev oloupejte a nastrouhejte na hrubo.

V pánvi rozehřejte rostlinný olej a nechte zesklovatět cibuli.

Přidejte mrkev a poduste 5 minut, aby změkla.

Mrkev s cibulí přidejte do uvařených luštěnin.

Přidejte prolisovaný česnek.

Dochuťte solí a pepřem (případně také octem a majoránkou).

Přidejte vývar, pokud chcete polévku řidší.

Ozdobte čerstvou petrželkou.

Dobrou chuť!

 

Sdílet
1

Další recepty

27. 10. 2019

Plněné papriky podle mojí babičky


Přečíst více
14. 10. 2020

Znojemská pečeně (VEGAN)


Přečíst více
21. 5. 2020

Gratinovaný chřest s tofu slaninou (VEGAN)


Přečíst více
8. 3. 2020

Caesar salát s křupavou cizrnou (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram