• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Muffiny (VEGAN)

Rubriky receptů: DezertyVeganské


První sladkost, která byla na těchto stránkách přidána. Oslavte s námi tuto událost tím, že si muffiny upečete a dáte si něco dobrého na zub! Recept je jednoduchý a zvládne ho i cukrářský začátečník.

Ingredience:

  • 230 g špaldové mouky (případně tradiční hladké mouky)
  • 170 g kokosového cukru
  • 1 čajová lžička jedné sody
  • 1/2 čajové lžičky kypřícího prášku
  • 1 špetka skořice
  • 3 ks banánů
  • 3 a 1/2 polévkové lžíce rostlinného mléka (sójové, kokosové, mandlové)
  • 3 polévkové lžíce kokosového oleje
  • Rebarbora (či jiné ovoce dle vlastního výběru)

Postup přípravy:

V míse smíchejte všechny suché ingredience – 230 g špaldové mouky, 170 g kokosového cukru,
1 čajovou lžičku jedlé sody, 1/2 čajové lžičky kypřícího prášku a 1 špetku skořice.

Zvlášť v misce rozmačkejte 3 ks banánů a vmíchejte 3 a 1/2 polévkové lžíce rostlinného mléka
a 3 polévkové lžíce rostlinného oleje.

Tekutou směs vlijte do mísy se suchými ingrediencemi a důkladně promíchejte.

Přidejte rebarboru či jakékoliv jiné ovoce, které zrovna máte v lednici nebo na které máte chuť.

Naplňte formičky na muffiny připravenou směsí. Na jednu formičku použijete cca 2 polévkové lžíce těsta.

Muffiny pečte 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Dobrou chuť!

Sdílet
1

Další recepty

8. 12. 2019

Asijské sušené tofu se zeleninou (VEGAN)


Přečíst více
2. 9. 2020

Koprová polévka (VEGAN)


Přečíst více
14. 3. 2020

Nekuřecí čína (VEGAN)


Přečíst více
26. 3. 2020

Kaštanové brownies (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram