• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Muffiny (VEGAN)

Rubriky receptů: DezertyVeganské


První sladkost, která byla na těchto stránkách přidána. Oslavte s námi tuto událost tím, že si muffiny upečete a dáte si něco dobrého na zub! Recept je jednoduchý a zvládne ho i cukrářský začátečník.

Ingredience:

  • 230 g špaldové mouky (případně tradiční hladké mouky)
  • 170 g kokosového cukru
  • 1 čajová lžička jedné sody
  • 1/2 čajové lžičky kypřícího prášku
  • 1 špetka skořice
  • 3 ks banánů
  • 3 a 1/2 polévkové lžíce rostlinného mléka (sójové, kokosové, mandlové)
  • 3 polévkové lžíce kokosového oleje
  • Rebarbora (či jiné ovoce dle vlastního výběru)

Postup přípravy:

V míse smíchejte všechny suché ingredience – 230 g špaldové mouky, 170 g kokosového cukru,
1 čajovou lžičku jedlé sody, 1/2 čajové lžičky kypřícího prášku a 1 špetku skořice.

Zvlášť v misce rozmačkejte 3 ks banánů a vmíchejte 3 a 1/2 polévkové lžíce rostlinného mléka
a 3 polévkové lžíce rostlinného oleje.

Tekutou směs vlijte do mísy se suchými ingrediencemi a důkladně promíchejte.

Přidejte rebarboru či jakékoliv jiné ovoce, které zrovna máte v lednici nebo na které máte chuť.

Naplňte formičky na muffiny připravenou směsí. Na jednu formičku použijete cca 2 polévkové lžíce těsta.

Muffiny pečte 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Dobrou chuť!

Sdílet
1

Další recepty

30. 1. 2020

Müsli řez (VEGAN)


Přečíst více
5. 1. 2020

Guláš z václavek (VEGAN)


Přečíst více
9. 12. 2019

Stroganoff (VEGAN)


Přečíst více
5. 2. 2020

Šoulet (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram