• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Nekuřecí čína (VEGAN)

Rubriky receptů: AsijskéHlavní chodyRýžeVeganskéZelenina


Čínu po Česku všichni známe z dob, kdy u nás ještě nebyli ti praví kuchaři asijské kuchyně. A přiznejme si to, pořád má své kouzlo!

Ingredience:

1-2 porce:

  • 2 hrsti NoChicken Chunks
    od Vegetarian Butcher
  • 1/2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 větší jidášovo ucho
  • 2 ks žampiónů
  • 1/4 mrkve
  • 1 polévková lžíce pórku
  • 2 polévkové lžíce ledového salátu
  • Chilli paprička
  • Sójová omáčka
  • Solamyl
  • Koření na maso
  • Rostlinný olej
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

NoChicken Chunks smíchejte s kořením na maso, sójovou omáčkou (1 čajovou lžičkou) a trochou vody
se solamylem (1/2 čajové lžičky).

Jidášovo ucho namočte ve vodě nebo povařte, dokud nezměkne.

Připravte si zeleninu.

Cibuli nakrájejte na tenké plátky, česnek na drobné kostičky, mrkev na nudličky a žampióny na čtvrtky.

Jidášovo ucho, chilli papričku a pórek nakrájejte na tenké proužky.

Ledový salát natrhejte na menší kousky.

Rozehřejte pánev a přidejte rostlinný olej.

Orestujte NoChicken Chunks a dejte je do misky bokem.

Do stejné pánve přidejte rostlinný olej.

Dejte orestovat cibuli.

Přidejte jidášovo ucho.

Po chvilce přidejte ostatní zeleninu (vyjma ledového salátu), poduste a na konec přidejte ledový salát.

Osolte a přidejte 1-2 čajové lžičky sójové omáčky.

Přilijte trochu vody a postupně zahustěte solamylem rozpuštěným ve studené vodě.

Vraťte do pánve NoChicken Chunks.

Podávejte s rýží nebo nudlemi.

Dobrou chuť!

 

Sdílet
2

Další recepty

11. 1. 2020

Zeleninové rizoto s uzeným tofu (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

Plněné papriky podle mojí babičky


Přečíst více
9. 9. 2021

Halušky (VEGAN)


Přečíst více
13. 1. 2020

Pikantní konjakové nudle (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram