• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Nekuřecí kousky v omáčce s rýží (VEGAN)

Rubriky receptů: Hlavní chodyVeganské


Tak schválně, je mezi Vámi někdo, komu čas od času chybí omáčka s rýží? Mně neskutečně! Tak tedy pojďme to naše trápení ukončit a pořádně si pošmáknout!

Ingredience:

3 porce:

Nekuřecí kousky:

  • 280 g NOChicken Chunks
    od Vegetarian Butcher
  • 1 čajová lžička dijonské horčice
  • 1 špetka drceného kmínu
  • 1 čajová lžička olivového oleje
  • 1 čajová lžička Shoyu sójové omáčky
  • Sůl
  • Pepř

Omáčka:

  • 1 polévková lžíce veganského másla
  • 1 velká cibule
  • 3 špetky drceného kmínu
  • 1 a 1/2 polévkové lžíce ovesné mouky (hladké)
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 1 stroužek česneku
  • 10 kuliček pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 čajová lžička sušeného česneku (plátky)

Příloha:

  • Basmati rýže
  • Olivový olej
  • Zeleninový vývar

Postup přípravy:

Nekuřecí kousky od Vegetarian Butcher (lze zakoupit na PURO shopu) naložte s olivovým olejem, dijónskou hořčicí, Shoyu sójovou omáčkou, kmínem, osolte a opepřete.

Kousky alespoň 20 minut marinujte.

Kousky dejte do zapékací mísy a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 25 minut. V průběhu pečení kousky promíchávejte.

Připravte si hrnec s hlubokým dnem.

Na mírném ohni rozpusťte máslo a nechte zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli. Přidejte kmín.

Přidejte ovesnou mouku a promíchávejte na mírném ohni cca 5 minut.

Zalijte vývarem (já jsem použila Instantní zeleninovou polévku bez tuku Nahrin).

Do bavlněného pytlíku si připravte bobkové listy, nakrájený česnek, pepř a nové koření. Pytlík zauzlíkujte a vložte do hrnce.

Přidejte plátky sušeného česneku.

Vařte pod pokličkou 30 minut.

Přidejte opečené nekuřecí kousky.

Vařte dalších 10 minut.

Rýži orestujte na olivovém oleji a postupně podlévejte vývarem. Vařte pod pokličkou. Jakmile bude rýže téměř uvařená, odstavte z plotny a pod pokličku dejte čistou utěrku. Nechte 10 minut dojít.

Dobrou chuť!

Sdílet
1

Další recepty

1. 4. 2020

Tofu rarášci (VEGAN)


Přečíst více
3. 12. 2019

Cizrna na paprice (VEGAN)


Přečíst více
30. 1. 2020

Zapékané brambory (VEGETARIÁNSKÉ)


Přečíst více
2. 3. 2020

Pórková pomazánka (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram