• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Nekuřecí kousky v omáčce s rýží (VEGAN)

Rubriky receptů: Hlavní chodyVeganské


Tak schválně, je mezi Vámi někdo, komu čas od času chybí omáčka s rýží? Mně neskutečně! Tak tedy pojďme to naše trápení ukončit a pořádně si pošmáknout!

Ingredience:

3 porce:

Nekuřecí kousky:

  • 280 g NOChicken Chunks
    od Vegetarian Butcher
  • 1 čajová lžička dijonské horčice
  • 1 špetka drceného kmínu
  • 1 čajová lžička olivového oleje
  • 1 čajová lžička Shoyu sójové omáčky
  • Sůl
  • Pepř

Omáčka:

  • 1 polévková lžíce veganského másla
  • 1 velká cibule
  • 3 špetky drceného kmínu
  • 1 a 1/2 polévkové lžíce ovesné mouky (hladké)
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 1 stroužek česneku
  • 10 kuliček pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 čajová lžička sušeného česneku (plátky)

Příloha:

  • Basmati rýže
  • Olivový olej
  • Zeleninový vývar

Postup přípravy:

Nekuřecí kousky od Vegetarian Butcher (lze zakoupit na PURO shopu) naložte s olivovým olejem, dijónskou hořčicí, Shoyu sójovou omáčkou, kmínem, osolte a opepřete.

Kousky alespoň 20 minut marinujte.

Kousky dejte do zapékací mísy a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 25 minut. V průběhu pečení kousky promíchávejte.

Připravte si hrnec s hlubokým dnem.

Na mírném ohni rozpusťte máslo a nechte zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli. Přidejte kmín.

Přidejte ovesnou mouku a promíchávejte na mírném ohni cca 5 minut.

Zalijte vývarem (já jsem použila Instantní zeleninovou polévku bez tuku Nahrin).

Do bavlněného pytlíku si připravte bobkové listy, nakrájený česnek, pepř a nové koření. Pytlík zauzlíkujte a vložte do hrnce.

Přidejte plátky sušeného česneku.

Vařte pod pokličkou 30 minut.

Přidejte opečené nekuřecí kousky.

Vařte dalších 10 minut.

Rýži orestujte na olivovém oleji a postupně podlévejte vývarem. Vařte pod pokličkou. Jakmile bude rýže téměř uvařená, odstavte z plotny a pod pokličku dejte čistou utěrku. Nechte 10 minut dojít.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

8. 3. 2020

Caesar salát s křupavou cizrnou (VEGAN)


Přečíst více
17. 2. 2020

Colcannon (VEGAN)


Přečíst více
13. 10. 2020

Pikantní krém z červené čočky (VEGAN)


Přečíst více
12. 10. 2019

ROBI plátky na houbách a okurkách s rýží (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram