Rubriky receptů: Hlavní chodyVeganské
Tak schválně, je mezi Vámi někdo, komu čas od času chybí omáčka s rýží? Mně neskutečně! Tak tedy pojďme to naše trápení ukončit a pořádně si pošmáknout!
3 porce:
Nekuřecí kousky:
Omáčka:
Příloha:
Nekuřecí kousky od Vegetarian Butcher (lze zakoupit na PURO shopu) naložte s olivovým olejem, dijónskou hořčicí, Shoyu sójovou omáčkou, kmínem, osolte a opepřete.
Kousky alespoň 20 minut marinujte.
Kousky dejte do zapékací mísy a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 25 minut. V průběhu pečení kousky promíchávejte.
Připravte si hrnec s hlubokým dnem.
Na mírném ohni rozpusťte máslo a nechte zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli. Přidejte kmín.
Přidejte ovesnou mouku a promíchávejte na mírném ohni cca 5 minut.
Zalijte vývarem (já jsem použila Instantní zeleninovou polévku bez tuku Nahrin).
Do bavlněného pytlíku si připravte bobkové listy, nakrájený česnek, pepř a nové koření. Pytlík zauzlíkujte a vložte do hrnce.
Přidejte plátky sušeného česneku.
Vařte pod pokličkou 30 minut.
Přidejte opečené nekuřecí kousky.
Vařte dalších 10 minut.
Rýži orestujte na olivovém oleji a postupně podlévejte vývarem. Vařte pod pokličkou. Jakmile bude rýže téměř uvařená, odstavte z plotny a pod pokličku dejte čistou utěrku. Nechte 10 minut dojít.
Dobrou chuť!