• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Orestované bok choy (VEGAN)

Rubriky receptů: AsijskéVeganské


Pokud máte chuť na něco lehkého a není to zrovna salát, zkuste si uvařit restované bok choy, které je tradičním pokrmem v asijské kuchyni.

Ingredience:

  • 10 ks bok choy
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 čajové lžičky zázvorové pasty (případně čerstvého zázvoru)
  • 1 chilli paprička
  • 1 čajová lžička saké
  • 1 čajové lžičky Shoyu sójové omáčky
  • 1/2 čajové lžičky sezamového oleje
  • 1/2 čajové lžičky kuzu škrobu
  • Olivový olej

Postup přípravy:

Bok choy/pak choi aneb brukev čínskou dnes v Česku seženete bez problémů. Na tento pokrm
je vhodnější použít menší velikost tohoto zelí. Na to jsou ideální asijské tržnice, které prodávají čerstvou asijskou zeleninu a najdete tam přesně tu velikost, kterou potřebujete.

10 menších kusů bok choy očistěte pod tekoucí vodou, nepěkné listy odtrhněte a seřízněte konec zelí tak, aby listy stále držely pohromadě, ale abyste zelí důkladně očistili.

V pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte 1 stroužek prolisovaného česneku, 1/2 čajové lžičky zázvorové pasty (případně čerstvého zázvoru) a 1 malou na drobno nakrájenou chilli papričku.

Dávejte pozor, abyste česnek nespálili. Restujte ho cca 1 minutu na mírném ohni.

Do pánve vložte bok choy, opatrně restujte 2 minuty a podlijte 1 čajovou lžičkou saké. Jakmile se saké odpaří, podlijte zálivkou připravenou z 1 čajové lžičky Shoyu sójové omáčky, 1/2 čajové lžičky sezamového oleje, 2 polévkových lžic vody a 1/2 čajové lžičky kuzu škrobu.

Stáhněte plamen, bok choy přikryjte pokličkou a 4 minuty poduste.

Dobrou chuť!

 

Sdílet
0

Další recepty

27. 10. 2019

Plněné papriky podle mojí babičky


Přečíst více
11. 2. 2020

Nekuřecí kousky v omáčce s rýží (VEGAN)


Přečíst více
12. 10. 2019

Jarní závitky z trouby (VEGAN)


Přečíst více
11. 1. 2020

Zeleninové rizoto s uzeným tofu (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram