• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Orientální beluga čočka (VEGAN)

Rubriky receptů: Hlavní chodyIndickéLuštěninyVeganskéZelenina


Chutná moc!

Ingredience:

2 porce:

  • 1/2 červené cibule
  • 1 čajová lžička zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • Chilli paprička dle chuti
  • 1 špetka římského kmínu
  • 1 čajová lžička kari pasty
  • 1 menší hrnek čočky beluga
  • 1/2 konzervy loupaných krájených rajčat
  • Zeleninový vývar/bujón
  • Sůl
  • 1 vegan bílý jogurt
  • Olivový olej

Postup přípravy:

V hrnci na olivovém oleji orestujte na drobno nakrájenou cibuli.

Přidejte nakrájený zázvor, prolisovaný česnek, chilli a římský kmín.

Na mírném ohni promíchávejte 2 minuty.

Přidejte kari pastu (doporučuji Mild Curry Paste od Cosmoveda) a dobře promíchejte.

Přidejte čočku a rajčata.

Zalijte vývarem či vodou s bujónem (např. Nahrin Zeleninová instantní polévka bez tuku).

Vařte pod pokličkou na mírném ohni cca 1 hodinu.

Na závěr přidejte bílý jogurt (např. Alpro).

Dle potřeby dosolte.

Sdílet
0

Další recepty

28. 4. 2020

Salát z čerstvé červené řepy (VEGAN)


Přečíst více
12. 10. 2019

ROBI plátky na houbách a okurkách s rýží (VEGAN)


Přečíst více
30. 1. 2020

Zapékané brambory (VEGETARIÁNSKÉ)


Přečíst více
24. 11. 2019

Rýžový papír á la slanina (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram