• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Ovocný koláč (VEGAN)

Rubriky receptů: Česká kuchyněDezertyVeganské


Výborný, jednoduchý a lehký ovocný koláč, který Vás nikdy nezačne nudit! Je libo lesní ovoce, citrusové plody
nebo něco exotičtějšího? Stačí si vybrat, na co máte zrovna chuť.

Ingredience:

Těsto:

  • 500 g jablek
  • 375 g polohrubé mouky
  • 100 g třtinového/kokosového cukru
  • 1 čajová lžička kypřícího prášku
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 170 ml rostlinného mléka
  • Ovoce dle chuti

Drobenka:

  • 80 g ovesných vloček
  • 40 g cukru
  • 40 g rostlinného margarínu

Postup přípravy:

Nastrouhejte 500 g oloupaných jablek najemno a přidejte 375 g polohrubé mouky, 100 g třtinového
nebo kokosového cukru, 1 čajovou lžičku kypřícího prášku, 1 čajovou lžičku jedlé sody,
100 ml rostlinného oleje a 170 ml rostlinného mléka.

Těsto důkladně promíchejte a rozprostřete na vymaštěný a vysypaný plech.

Na těsto naskládejte ovoce dle Vaší chuti tak, aby bylo těsto pokryté.

Posypejte drobenkou, kterou si připravíte z 80 g ovesných vloček, 40 g cukru a 40 g rostlinného margarínu.

Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C 30 minut, dokud drobenka nezrůžoví.

Dobrou chuť!

Sdílet
1

Další recepty

28. 4. 2020

Salát z čerstvé červené řepy (VEGAN)


Přečíst více
8. 3. 2020

Caesar salát s křupavou cizrnou (VEGAN)


Přečíst více
11. 2. 2020

Nekuřecí kousky v omáčce s rýží (VEGAN)


Přečíst více
21. 6. 2020

Francouzská cibulačka (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram