Rubriky receptů: Česká kuchyněDezertyVeganské
Výborný, jednoduchý a lehký ovocný koláč, který Vás nikdy nezačne nudit! Je libo lesní ovoce, citrusové plody
nebo něco exotičtějšího? Stačí si vybrat, na co máte zrovna chuť.
Těsto:
Drobenka:
Nastrouhejte 500 g oloupaných jablek najemno a přidejte 375 g polohrubé mouky, 100 g třtinového
nebo kokosového cukru, 1 čajovou lžičku kypřícího prášku, 1 čajovou lžičku jedlé sody,
100 ml rostlinného oleje a 170 ml rostlinného mléka.
Těsto důkladně promíchejte a rozprostřete na vymaštěný a vysypaný plech.
Na těsto naskládejte ovoce dle Vaší chuti tak, aby bylo těsto pokryté.
Posypejte drobenkou, kterou si připravíte z 80 g ovesných vloček, 40 g cukru a 40 g rostlinného margarínu.
Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C 30 minut, dokud drobenka nezrůžoví.
Dobrou chuť!