• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Pečený dýňový krém (VEGAN)

Rubriky receptů: PolévkyVeganskéZelenina


Minimum ingrediencí a jednoduchost… I v tom tkví tajemství chuti!

Ingredience:

4-6 porcí:

  • 1 dýně hokkaido
  • 1 cibule
  • Zeleninový vývar/bujón
  • 100-200 ml rostlinné smetany
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej

Postup přípravy:

Z dýně odkrojte konce a rozřízněte ji napůl.

Odstraňte semínka.

Dýni nakrájejte na měsíčky, osolte a pokapejte olivovým olejem.

Dýni pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 15 minut (nechte ji zezlátnout).

Zbavte dýni slupky.

V hrnci na olivovém oleji orestujte na drobno nakrájenou cibuli.

Přidejte opečenou dýni a 3 minuty promíchávejte.

Zalijte zeleninovým vývarem/bujónem (např. Tellofix Classic nebo Instantní zeleninová polévka bez tuku Nahrin) podle toho, jak moc hustou polévku chcete mít.

Povařte 15 minut.

Rozmixujte.

Přidejte smetanu dle chuti.

Dosolte a dopepřete.

Dobrou chuť!

 

Sdílet
1

Další recepty

2. 12. 2019

Dršťkovka z hlívy ústřičné (VEGAN)


Přečíst více
9. 12. 2019

Stroganoff (VEGAN)


Přečíst více
11. 1. 2020

Zeleninové rizoto s uzeným tofu (VEGAN)


Přečíst více
3. 12. 2019

Cizrna na paprice (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram