• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Pečený dýňový krém (VEGAN)

Rubriky receptů: PolévkyVeganskéZelenina


Minimum ingrediencí a jednoduchost… I v tom tkví tajemství chuti!

Ingredience:

4-6 porcí:

  • 1 dýně hokkaido
  • 1 cibule
  • Zeleninový vývar/bujón
  • 100-200 ml rostlinné smetany
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej

Postup přípravy:

Z dýně odkrojte konce a rozřízněte ji napůl.

Odstraňte semínka.

Dýni nakrájejte na měsíčky, osolte a pokapejte olivovým olejem.

Dýni pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 15 minut (nechte ji zezlátnout).

Zbavte dýni slupky.

V hrnci na olivovém oleji orestujte na drobno nakrájenou cibuli.

Přidejte opečenou dýni a 3 minuty promíchávejte.

Zalijte zeleninovým vývarem/bujónem (např. Tellofix Classic nebo Instantní zeleninová polévka bez tuku Nahrin) podle toho, jak moc hustou polévku chcete mít.

Povařte 15 minut.

Rozmixujte.

Přidejte smetanu dle chuti.

Dosolte a dopepřete.

Dobrou chuť!

 

Sdílet
1

Další recepty

8. 12. 2019

Orestované bok choy (VEGAN)


Přečíst více
14. 10. 2019

Bezlepkové houstičky (VEGAN)


Přečíst více
26. 12. 2019

Falešný kaldoun (VEGETARIÁNSKÝ)


Přečíst více
21. 5. 2020

Gratinovaný chřest s tofu slaninou (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram