• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Pikantní krém z červené čočky (VEGAN)

Rubriky receptů: LuštěninyPolévkyVeganskéZelenina


Zahřeje Vás!

Ingredience:

5 porcí:

  • 2 mrkve (velké)
  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 chilli paprička (sušená)
  • 1 čajová lžička kmínu
  • Zeleninový vývar/bujón
  • Rostlinná smetana/kokosové mléko
  • Čerstvá petržel
  • Olivový olej

Postup přípravy:

Rozehřejte hrnec.

Na sucho v něm krátce orestujte nakrájenou sušenou chilli papričku a kmín.

Jakmile se koření rozvoní, část ho odeberte stranou.

Do hrnce přilijte olivový olej.

Přidejte na hrubo nastrouhanou mrkev a promíchejte.

Přidejte červenou čočku.

Zalijte zeleninovým vývarem či vodou a přidejte zeleninový bujón (např. Instantní zeleninová polévka bez tuku Nahrin).

Vařte do měkka.

Rozmixujte tyčovým mixérem do hladka.

Přilijte smetanu dle chuti. Pokud máte chuť na něco více orientálnějšího, použijte kokosové mléko.

Polévku ozdobte nasekanou petrželkou, chilli papričkou a kmínem, které jste dali stranou.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

27. 10. 2019

Polentová kaše s houbami na víně (VEGAN)


Přečíst více
13. 1. 2020

Banánový chléb (VEGAN)


Přečíst více
8. 3. 2020

Rizoto s cuketou a sušenými rajčaty (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

Rizoto á la Paella (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram