• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím a vídeňskou cibulkou (VEGAN)

Rubriky receptů: BramboryČeská kuchyněHlavní chodyTofuVeganské


Česká obědová klasika ve veganském podání Vás příjemně potěší. Byť strávíte v kuchyni více času, slibuju,
že to bude stát za to!

Ingredience:

  • 150 g VETO Vegi Steak tofu strips
  • 2 špetky mletého kmínu
  • 3 kapky liquid smoke
  • 1/2 čajové lžičky Tamari sójové omáčky
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g bramborového těsta
  • 1/2 hlávky červeného zelí
  • 3 cibule
  • 1 špetka celého kmínu
  • Špaldová mouka
  • Sůl
  • Pepř
  • Kokosový cukr
  • Jablečný ocet
  • Olivový olej

Postup přípravy:

Náplň do knedlíků:

Do misky jsem si připravila 150 g balení Vegi Steak tofu strips od české značky Veto, které jsem rozmělnila na menší kousky. Přidala jsem 2 špetky mletého kmínu, 3 kapky liquid smoke, 1/2 čajové lžičky Tamari sójové omáčky a 1 stroužek prolisovaného česneku.

Tofu strips jsem promíchala s ochucovadly, pokladla do pečící mísy a pekla v troubě vyhřáté na 200 °C cca 30 minut. Přibližně v polovině pečení jsem tofu strips podlila troškou vody.

Pokud jste tofu strips ještě neochutnali, udělali jste chybu. Jsou moc dobře ochucené a dají se jíst
i samotné, ani tepelná úprava není potřeba.

Bramborové knedlíky:

Tentokrát jsem bramborové těsto trochu ošidila a použila jsem 200 g směsi (vyšlo na 8 knedlíků)
na bramborové těsto od výrobce NOMINAL. Ale slibuju, že si v některém receptu vyrobíme i domácí bramborové těsto.

Bramborovou směs jsem připravila podle návodu a navlhčenýma rukama jsem z těsta tvarovala takové tlustější placky, které jsem pokladla zapečenými tofu strips, překryla volným těstem na okrajích
a vytvarovala jsem knedlíky.

Knedlíky jsem vařila v osolené vodě dle návodu 18 minut.

Červené zelí:

Půl hlávky červeného zelí jsem rozkrojila na půl, odstranila jsem tuhou část a zelí jsem nakrájela
na drobno. V hrnci jsem na olivovém oleji do zlatova osmahla 1 na drobno nakrájenou cibuli se špetkou kmínu. Jakmile cibule zezlátla, přidala jsem zelí a dusila jsem pod pokličkou 1 hodinu, než zelí změklo.

Zelí jsem ochutila solí, pepřem, kokosovým cukrem a jablečným octem.

Vídeňská cibulka:

2 cibule jsem nakrájela na kolečka přibližně 2 mm silná. Cibulová kolečka jsem promíchala
se špaldovou moukou tak, aby byla pouze zlehka obalená.

V pánvi jsem si rozehřála silnější vrstvu olivového oleje, cibuli jsem osmažila a nechala jsem odstát
na savém ubrousku.

Konečně hotovo! Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

30. 1. 2020

Zapékané brambory (VEGETARIÁNSKÉ)


Přečíst více
2. 12. 2019

Dršťkovka z hlívy ústřičné (VEGAN)


Přečíst více
12. 10. 2019

Jarní závitky z trouby (VEGAN)


Přečíst více
21. 3. 2020

Tatarák (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram