Rubriky receptů: BramboryČeská kuchyněHlavní chodyTofuVeganské
Česká obědová klasika ve veganském podání Vás příjemně potěší. Byť strávíte v kuchyni více času, slibuju,
že to bude stát za to!
Náplň do knedlíků:
Do misky jsem si připravila 150 g balení Vegi Steak tofu strips od české značky Veto, které jsem rozmělnila na menší kousky. Přidala jsem 2 špetky mletého kmínu, 3 kapky liquid smoke, 1/2 čajové lžičky Tamari sójové omáčky a 1 stroužek prolisovaného česneku.
Tofu strips jsem promíchala s ochucovadly, pokladla do pečící mísy a pekla v troubě vyhřáté na 200 °C cca 30 minut. Přibližně v polovině pečení jsem tofu strips podlila troškou vody.
Pokud jste tofu strips ještě neochutnali, udělali jste chybu. Jsou moc dobře ochucené a dají se jíst
i samotné, ani tepelná úprava není potřeba.
Bramborové knedlíky:
Tentokrát jsem bramborové těsto trochu ošidila a použila jsem 200 g směsi (vyšlo na 8 knedlíků)
na bramborové těsto od výrobce NOMINAL. Ale slibuju, že si v některém receptu vyrobíme i domácí bramborové těsto.
Bramborovou směs jsem připravila podle návodu a navlhčenýma rukama jsem z těsta tvarovala takové tlustější placky, které jsem pokladla zapečenými tofu strips, překryla volným těstem na okrajích
a vytvarovala jsem knedlíky.
Knedlíky jsem vařila v osolené vodě dle návodu 18 minut.
Červené zelí:
Půl hlávky červeného zelí jsem rozkrojila na půl, odstranila jsem tuhou část a zelí jsem nakrájela
na drobno. V hrnci jsem na olivovém oleji do zlatova osmahla 1 na drobno nakrájenou cibuli se špetkou kmínu. Jakmile cibule zezlátla, přidala jsem zelí a dusila jsem pod pokličkou 1 hodinu, než zelí změklo.
Zelí jsem ochutila solí, pepřem, kokosovým cukrem a jablečným octem.
Vídeňská cibulka:
2 cibule jsem nakrájela na kolečka přibližně 2 mm silná. Cibulová kolečka jsem promíchala
se špaldovou moukou tak, aby byla pouze zlehka obalená.
V pánvi jsem si rozehřála silnější vrstvu olivového oleje, cibuli jsem osmažila a nechala jsem odstát
na savém ubrousku.
Konečně hotovo! Dobrou chuť!