Rubriky receptů: Hlavní chodyRýžeVeganskéVegetariánskéZelenina
Má babička už bohužel není mezi námi, ale její kulinářský odkaz žije dál!
1-2 porce:
Plněné papriky:
Sós:
Mleté veganské maso smíchejte s prolisovaným česnekem a na drobno nakrájenou cibulí.
Přidejte vejce (např. 2 vrchovaté čajové lžičky zlatého lněného semínka s 2 polévkovými lžícemi vody; nechat 10 minut odstát) a důkladně promíchejte.
Přidejte kmín, sůl a pepř.
Vmíchejte strouhanku a uvařenou rýži.
Papriky omyjte, odřízněte klobouček a zbavte semínek.
Papriky naplňte směsí.
Na oleji nechte zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli.
Nečekejte, než cibule zezlátne.
Cca po 1 minutě přidejte naplněné papriky, osolte, opepřete a opékejte.
Papriky opečte ze všech stran.
Přidejte na kostičky nakrájená rajčata.
Opatrně promíchejte.
Přikryjte pokličkou a 5 minut poduste.
Přidejte trochu vody a pod pokličkou duste 45 minut.
Papriky průběžně otáčejte.
Hotové papriky vyndejte na talíř bokem.
Dokončete sós.
Podušenou směs cibule a rajčat důkladně promíchejte.
Přidejte kečup (např. Byodo, který je doslazován agáve) a rajčatový protlak.
Promíchejte a krátce provařte.
Podlijte vodou (cca 1 dcl) smíchanou s cizrnovou moukou.
Duste pod pokličkou 10 minut.
Pokud je potřeba, přidejte více vody.
Sós osolte a ocukrujte.
Papriky vraťte zpět do hrnce a prohřejte.
Dobrou chuť!