• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Plněné papriky podle mojí babičky

Rubriky receptů: Hlavní chodyRýžeVeganskéVegetariánskéZelenina


Má babička už bohužel není mezi námi, ale její kulinářský odkaz žije dál!

Ingredience:

1-2 porce:

Plněné papriky:

  • 3 bílé papriky (větší)
  • 150 g mletého veganského masa
  • 2 stroužky česneku
  • ½ cibule (větší)
  • 2 vejce/veganská vejce
  • 2 polévkové lžíce strouhanky (např. kukuřičné)
  • 2 polévkové lžíce rýže (v neuvařeném stavu)
  • 2 špetky mletého kmínu
  • Rostlinný olej
  • Sůl
  • Pepř

Sós:

  • ½ cibule (větší)
  • 5 rajčat (menších)
  • 1 a ½ polévkové lžíce kečupu
  • 1 a ½ čajové lžičky rajčatového protlaku
  • 1 čajová lžička cizrnové mouky
  • 1 čajová lžička kokosového cukru
  • Rostlinný olej
  • Sůl
  • Pepř

 

 

 

Postup přípravy:

Mleté veganské maso smíchejte s prolisovaným česnekem a na drobno nakrájenou cibulí.

Přidejte vejce (např. 2 vrchovaté čajové lžičky zlatého lněného semínka s 2 polévkovými lžícemi vody; nechat 10 minut odstát) a důkladně promíchejte.

Přidejte kmín, sůl a pepř.

Vmíchejte strouhanku a uvařenou rýži.

Papriky omyjte, odřízněte klobouček a zbavte semínek.

Papriky naplňte směsí.

Na oleji nechte zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli.

Nečekejte, než cibule zezlátne.

Cca po 1 minutě přidejte naplněné papriky, osolte, opepřete a opékejte.

Papriky opečte ze všech stran.

Přidejte na kostičky nakrájená rajčata.

Opatrně promíchejte.

Přikryjte pokličkou a 5 minut poduste.

Přidejte trochu vody a pod pokličkou duste 45 minut.

Papriky průběžně otáčejte.

Hotové papriky vyndejte na talíř bokem.

Dokončete sós.

Podušenou směs cibule a rajčat důkladně promíchejte.

Přidejte kečup (např. Byodo, který je doslazován agáve) a rajčatový protlak.

Promíchejte a krátce provařte.

Podlijte vodou (cca 1 dcl) smíchanou s cizrnovou moukou.

Duste pod pokličkou 10 minut.

Pokud je potřeba, přidejte více vody.

Sós osolte a ocukrujte.

Papriky vraťte zpět do hrnce a prohřejte.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

2. 1. 2020

Svěží salát s granátovým jablkem a sýrem halloumi (VEGETARIÁNSKÝ)


Přečíst více
14. 4. 2020

Pečený dýňový krém (VEGAN)


Přečíst více
30. 1. 2020

Zapékané brambory (VEGETARIÁNSKÉ)


Přečíst více
12. 1. 2020

Musaka (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram