• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Pórkové těstoviny z jednoho hrnce (VEGAN)

Rubriky receptů: Hlavní chodyItalskéTěstovinyTofuVeganskéZelenina


Jednoduché, rychlé a téměř bez práce. To si nechám líbit!

Ingredience:

1-2 porce:

  • 120 g těstovin
  • 1/3 pórku
  • 3 ks žampiónů
  • Uzené tofu
  • 1/6 chilli papričky
  • 1 polévková lžíce veganského másla
  • 1 stroužek česneku
  • 150 ml rostlinné smetany
  • 200 ml mandlového neslazeného mléka
  • Provensálské bylinky
  • Sůl
  • Pepř
  • Nahrom
  • Vegan parmazán
  • Rostlinný olej

Postup přípravy:

Nakrájejte pórek, chilli papričku a česnek.

Žampióny očistěte a nakrájejte na plátky.

V hrnci nebo hluboké pánvi roztopte máslo.

Přidejte česnek a chilli a 1 minutu restujte.

Přidejte pórek, žampióny a špetku provensálského koření.

Restujte 3-5 minut.

V hrnku smíchejte smetanu, mléko, sůl, pepř a nahrom (či jiné ochucovadlo).

Směsí zalijte zeleninu.

Přidejte těstoviny a vařte pod pokličkou do změknutí.

Přilijte vodu, pokud to bude potřeba.

Tofu nakrájejte na tenké nudličky a orestujte v pánvi na rostlinném oleji.

Uvařené těstoviny ozdobte tofu a veganským parmazánem.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

27. 10. 2019

ROBI nudličky na houbách a smetaně (VEGAN)


Přečíst více
15. 10. 2019

Buddha’s Delight (VEGAN)


Přečíst více
8. 6. 2021

Orientální beluga čočka (VEGAN)


Přečíst více
21. 4. 2020

Pickles (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram