• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

ROBI nudličky na houbách a smetaně (VEGAN)

Rubriky receptů: Hlavní chodyHoubyROBIVeganské


ROBI je rostlinná bílkovina od českého výrobce a výborné na ROBI je, že nemá téměř žádnou příchuť. Můžete si ho přizpůsobit dle svého a použít do téměř každého jídla. ROBI na houbách a smětaně s celerovými hranolkami Vás příjemně překvapí svou chutí a je to pouze jedno z mnoha jídel, které si z ROBI můžete připravit.

Ingredience:

  • 200 g ROBI nudličky
  • Olivový olej
  • Sůl
  • 1 čajová lžička Tamari sójové omáčky
  • 2 špetky drceného kmínu
  • Plná hrst sušených hub
  • ½ velké červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 špetky šalvěje
  • 2 bobkové listy
  • 3 kuličky pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 čajová lžička Tellofix Classic
  • Rostlinná smetana
  • Celer

 

 

Postup přípravy:

Jedno balení ROBI nudliček namarinujte v misce 1 čajovou lžičkou olivového oleje, 2 špetkami drceného kmínu, jednou čajovou lžičkou Tamari sójové omáčky a špetkou soli. Do hrníčku namočte plnou hrst sušených hub. Nechte vše cca 15 minut odležet.

Rozpalte pánev a nudličky restujte přibližně 5 minut. Jakmile se orestují, přidejte nakrájenou ½ velké červené cibule a 2 na plátky nakrájené stroužky česneku. Dávejte pozor, aby se Vám česnek nespálil.

Po krátkém restování podlijte trochou vody, ve které máčíte houby. Houby nakrájejte na menší kousky
a přidejte do směsi. Zlehka opékejte a přibližně po minutě podlijte zbytkem houbové vody. Opepřete, přidejte 2 špetky šalvěje, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, 3 polévkové lžíce rostlinné smetany na vaření a 1 čajovou lžičku vylepšené a veganské náhražky vegety Tellofix Classic.

Směs přiklopte pokličkou a duste 30 minut. Pár minut před koncem přidejte rostlinnou smetanu podle toho, jak moc smetanové nudličky chcete mít. Nechte ještě chvíli povařit a máte hotovo.

Jako přílohu k nudličkám jsem zvolila celerové hranolky. Pokud jste měli někdo z Vás čest s Antonií Mačingovou, celerové hranolky Vám jsou důvěrně známé. Pokud ne, nemusíte se obávat, jejich příprava je velmi jednoduchá.

Čerstvý celer nakrájíte na tenké hranolky a smažíte v pánvi s olejem, případně pečete v troubě.
Já osobně celerové hranolky smažím v pánvi a smažím je poměrně dlouho (cca 20 minut), aby byly křupavé, protože tak mi chutnají nejvíce.

 

Sdílet
0

Další recepty

2. 9. 2020

Koprová polévka (VEGAN)


Přečíst více
8. 3. 2020

Caesar salát s křupavou cizrnou (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

Plněné bramboráky (VEGAN)


Přečíst více
2. 12. 2019

Dršťkovka z hlívy ústřičné (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram