• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

ROBI nudličky na houbách a smetaně (VEGAN)

Rubriky receptů: Hlavní chodyHoubyROBIVeganské


ROBI je rostlinná bílkovina od českého výrobce a výborné na ROBI je, že nemá téměř žádnou příchuť. Můžete si ho přizpůsobit dle svého a použít do téměř každého jídla. ROBI na houbách a smětaně s celerovými hranolkami Vás příjemně překvapí svou chutí a je to pouze jedno z mnoha jídel, které si z ROBI můžete připravit.

Ingredience:

  • 200 g ROBI nudličky
  • Olivový olej
  • Sůl
  • 1 čajová lžička Tamari sójové omáčky
  • 2 špetky drceného kmínu
  • Plná hrst sušených hub
  • ½ velké červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 špetky šalvěje
  • 2 bobkové listy
  • 3 kuličky pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 čajová lžička Tellofix Classic
  • Rostlinná smetana
  • Celer

 

 

Postup přípravy:

Jedno balení ROBI nudliček namarinujte v misce 1 čajovou lžičkou olivového oleje, 2 špetkami drceného kmínu, jednou čajovou lžičkou Tamari sójové omáčky a špetkou soli. Do hrníčku namočte plnou hrst sušených hub. Nechte vše cca 15 minut odležet.

Rozpalte pánev a nudličky restujte přibližně 5 minut. Jakmile se orestují, přidejte nakrájenou ½ velké červené cibule a 2 na plátky nakrájené stroužky česneku. Dávejte pozor, aby se Vám česnek nespálil.

Po krátkém restování podlijte trochou vody, ve které máčíte houby. Houby nakrájejte na menší kousky
a přidejte do směsi. Zlehka opékejte a přibližně po minutě podlijte zbytkem houbové vody. Opepřete, přidejte 2 špetky šalvěje, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, 3 polévkové lžíce rostlinné smetany na vaření a 1 čajovou lžičku vylepšené a veganské náhražky vegety Tellofix Classic.

Směs přiklopte pokličkou a duste 30 minut. Pár minut před koncem přidejte rostlinnou smetanu podle toho, jak moc smetanové nudličky chcete mít. Nechte ještě chvíli povařit a máte hotovo.

Jako přílohu k nudličkám jsem zvolila celerové hranolky. Pokud jste měli někdo z Vás čest s Antonií Mačingovou, celerové hranolky Vám jsou důvěrně známé. Pokud ne, nemusíte se obávat, jejich příprava je velmi jednoduchá.

Čerstvý celer nakrájíte na tenké hranolky a smažíte v pánvi s olejem, případně pečete v troubě.
Já osobně celerové hranolky smažím v pánvi a smažím je poměrně dlouho (cca 20 minut), aby byly křupavé, protože tak mi chutnají nejvíce.

 

Sdílet
0

Další recepty

21. 3. 2020

Tatarák (VEGAN)


Přečíst více
21. 6. 2020

Francouzská cibulačka (VEGAN)


Přečíst více
15. 10. 2019

Buddha’s Delight (VEGAN)


Přečíst více
23. 11. 2019

MAC N‘ CHEESE (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram