Rubriky receptů: Hlavní chodyHoubyROBIVeganské
ROBI je rostlinná bílkovina od českého výrobce a výborné na ROBI je, že nemá téměř žádnou příchuť. Můžete si ho přizpůsobit dle svého a použít do téměř každého jídla. ROBI na houbách a smětaně s celerovými hranolkami Vás příjemně překvapí svou chutí a je to pouze jedno z mnoha jídel, které si z ROBI můžete připravit.
Jedno balení ROBI nudliček namarinujte v misce 1 čajovou lžičkou olivového oleje, 2 špetkami drceného kmínu, jednou čajovou lžičkou Tamari sójové omáčky a špetkou soli. Do hrníčku namočte plnou hrst sušených hub. Nechte vše cca 15 minut odležet.
Rozpalte pánev a nudličky restujte přibližně 5 minut. Jakmile se orestují, přidejte nakrájenou ½ velké červené cibule a 2 na plátky nakrájené stroužky česneku. Dávejte pozor, aby se Vám česnek nespálil.
Po krátkém restování podlijte trochou vody, ve které máčíte houby. Houby nakrájejte na menší kousky
a přidejte do směsi. Zlehka opékejte a přibližně po minutě podlijte zbytkem houbové vody. Opepřete, přidejte 2 špetky šalvěje, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, 3 polévkové lžíce rostlinné smetany na vaření a 1 čajovou lžičku vylepšené a veganské náhražky vegety Tellofix Classic.
Směs přiklopte pokličkou a duste 30 minut. Pár minut před koncem přidejte rostlinnou smetanu podle toho, jak moc smetanové nudličky chcete mít. Nechte ještě chvíli povařit a máte hotovo.
Jako přílohu k nudličkám jsem zvolila celerové hranolky. Pokud jste měli někdo z Vás čest s Antonií Mačingovou, celerové hranolky Vám jsou důvěrně známé. Pokud ne, nemusíte se obávat, jejich příprava je velmi jednoduchá.
Čerstvý celer nakrájíte na tenké hranolky a smažíte v pánvi s olejem, případně pečete v troubě.
Já osobně celerové hranolky smažím v pánvi a smažím je poměrně dlouho (cca 20 minut), aby byly křupavé, protože tak mi chutnají nejvíce.