• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

ROBI plátky na mrkvi a na cibulce (VEGAN)

Rubriky receptů: Česká kuchyněHlavní chodyROBIVeganské


Komu také „na mrkvi a na cibulce“ připomíná dětství? Pojďme společně zavzpomínat na bezstarostná léta a uvařit
si výtečný oběd.

Ingredience:

2 porce:

ROBI na mrkvi a na cibulce:

  • 200 g ROBI plátky
  • 3 velké mrkve
  • 2 cibule
  • 5 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • Špetka čerstvého libečku
  • Sůl
  • Pepř
  • Voda
  • 1 čajová lžička Tamari sójové omáčky
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 1 čajová lžička zeleninového koření/bujónu
  • Olivový olej

Bramborová kaše:

  • Brambory
  • Neslazené mandlové mléko
  • Veganské máslo

Postup přípravy:

ROBI na mrkvi a na cibulce:

Připravte si nízký hrnec s těžkým dnem.

Rozehřejte a na lžičku olivového oleje dejte osmažit z obou stran osolené a opepřené ROBI plátky.

Cibuli a mrkev očistěte a nakrájejte na tenké plátky.

Přidejte do hrnce a osolte.

Poduste 3-5 minut a podlijte cca 1 dcl vody.

Přidejte černý pepř, nové koření, bobkové listy a libeček.

Hrnec zakryjte pokličkou a duste na mírném ohni 45 minut.

Průběžně kontrolujte, jestli není potřeba přidat trochu vody.

Připravte si směs 1,5 dcl vody, mouky, sójové omáčky a zeleninového bujónu (např. NAHRIN Instantní zeleninová polévka bez tuku).

Směs dobře promíchejte a přes sítko vlijte do hrnce.

Duste dalších 10 minut.

Bramborová kaše:

Uvařené brambory slijte a rozšťouchejte.

Přidejte veganské máslo.

Přidejte horké mandlové mléko.

Důkladně promíchejte.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

13. 10. 2020

Cuketové chlupaté knedlíky se zelím (VEGETARIÁN/VEGAN)


Přečíst více
30. 1. 2020

Müsli řez (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

Jackfruitový „kuřecí“ popcorn (VEGAN)


Přečíst více
23. 2. 2020

Švédské kuličky (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram