Rubriky receptů: Česká kuchyněHlavní chodyROBIVeganské
Komu také „na mrkvi a na cibulce“ připomíná dětství? Pojďme společně zavzpomínat na bezstarostná léta a uvařit
si výtečný oběd.
2 porce:
ROBI na mrkvi a na cibulce:
Bramborová kaše:
ROBI na mrkvi a na cibulce:
Připravte si nízký hrnec s těžkým dnem.
Rozehřejte a na lžičku olivového oleje dejte osmažit z obou stran osolené a opepřené ROBI plátky.
Cibuli a mrkev očistěte a nakrájejte na tenké plátky.
Přidejte do hrnce a osolte.
Poduste 3-5 minut a podlijte cca 1 dcl vody.
Přidejte černý pepř, nové koření, bobkové listy a libeček.
Hrnec zakryjte pokličkou a duste na mírném ohni 45 minut.
Průběžně kontrolujte, jestli není potřeba přidat trochu vody.
Připravte si směs 1,5 dcl vody, mouky, sójové omáčky a zeleninového bujónu (např. NAHRIN Instantní zeleninová polévka bez tuku).
Směs dobře promíchejte a přes sítko vlijte do hrnce.
Duste dalších 10 minut.
Bramborová kaše:
Uvařené brambory slijte a rozšťouchejte.
Přidejte veganské máslo.
Přidejte horké mandlové mléko.
Důkladně promíchejte.
Dobrou chuť!