• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Segedínský guláš (VEGAN)

Rubriky receptů: Hlavní chodyVeganské


Správný segedín se má dělat z vepřového, alespoň má maminka to říká. Já jsem se pokusila vyrobit segedínský guláš podle tradičního receptu, ovšem s veganskou alternativou vepřového masa. A můžu Vám říct, stojí to za to!

Ingredience:

  • 1 střední cibule
  • 150 g veganských hovězích kousků
  • 1 čajová lžička uzené papriky
  • 3 čajové lžičky sladké papriky
  • ½ čajové lžičky mletého chilli
  • 2 čajové lžičky mouky z červené čočky
  • 1 a ½ l vody
  • 300 g kysaného zelí
  • 1 polévková lžíce Tellofix Classic
  • Pepř
  • Bio slunečnicový olej

Postup přípravy:

Místo vepřového masa jsem pro tento recept použila veganské hovězí kousky od Veggie. Pokud je nenajdete v prodejně se zdravou výživou, tak jsou k dispozici např. na PURO shopu. Vím, má se jednat o náhražku hovězího, ale do segedínu výborně sedne.

Začala jsem tím, že jsem do hrnce na bio slunečnicový olej dala restovat 1 středně velkou cibuli nakrájenou na drobno. Po cca 3 minutách jsem přidala 150 g veganských hovězích kousků, opepřila
a restovala další 3 minuty.

Do hrníčku jsem si připravila směs 1 čajové lžičky uzené papriky, 3 čajových lžiček sladké papriky,
½ čajové lžičky mletého chilli a 2 čajových lžiček mouky z červené čočky.

Směs jsem vsypala do hrnce a minutu jsem promíchávala. Nakonec jsem vše zalila 1 a ½ litrem vody.

300 g kysaného zelí jsem nakrájela na menší kousky a přidala do hrnce. Měla jsem zelí kupované
a nebylo až tak kyselé, abych ho musela proplachovat. Pokud ale máte zelí domácí, zkuste ho nejdříve ochutnat a případně ho propláchněte vodou, abyste ze segedínu neměli kyselinu.

Protože raději než sůl používám ochucovadla bujónového typu, přidala jsem na závěr polévkovou lžíci Tellofix Classic a pod pokličkou jsem na mírném ohni vařila 45 minut.

Mňamka je hotová!

Sdílet
1

Další recepty

14. 11. 2019

Čočkové „boloňské“ špagety (VEGAN)


Přečíst více
6. 4. 2020

Citronové těstoviny (VEGAN)


Přečíst více
5. 8. 2020

Pak Choy Tofu (VEGAN)


Přečíst více
28. 3. 2020

Španělský ptáček (VEGAN / VEGETARIÁN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram