• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Segedínský guláš (VEGAN)

Rubriky receptů: Hlavní chodyVeganské


Správný segedín se má dělat z vepřového, alespoň má maminka to říká. Já jsem se pokusila vyrobit segedínský guláš podle tradičního receptu, ovšem s veganskou alternativou vepřového masa. A můžu Vám říct, stojí to za to!

Ingredience:

  • 1 střední cibule
  • 150 g veganských hovězích kousků
  • 1 čajová lžička uzené papriky
  • 3 čajové lžičky sladké papriky
  • ½ čajové lžičky mletého chilli
  • 2 čajové lžičky mouky z červené čočky
  • 1 a ½ l vody
  • 300 g kysaného zelí
  • 1 polévková lžíce Tellofix Classic
  • Pepř
  • Bio slunečnicový olej

Postup přípravy:

Místo vepřového masa jsem pro tento recept použila veganské hovězí kousky od Veggie. Pokud je nenajdete v prodejně se zdravou výživou, tak jsou k dispozici např. na PURO shopu. Vím, má se jednat o náhražku hovězího, ale do segedínu výborně sedne.

Začala jsem tím, že jsem do hrnce na bio slunečnicový olej dala restovat 1 středně velkou cibuli nakrájenou na drobno. Po cca 3 minutách jsem přidala 150 g veganských hovězích kousků, opepřila
a restovala další 3 minuty.

Do hrníčku jsem si připravila směs 1 čajové lžičky uzené papriky, 3 čajových lžiček sladké papriky,
½ čajové lžičky mletého chilli a 2 čajových lžiček mouky z červené čočky.

Směs jsem vsypala do hrnce a minutu jsem promíchávala. Nakonec jsem vše zalila 1 a ½ litrem vody.

300 g kysaného zelí jsem nakrájela na menší kousky a přidala do hrnce. Měla jsem zelí kupované
a nebylo až tak kyselé, abych ho musela proplachovat. Pokud ale máte zelí domácí, zkuste ho nejdříve ochutnat a případně ho propláchněte vodou, abyste ze segedínu neměli kyselinu.

Protože raději než sůl používám ochucovadla bujónového typu, přidala jsem na závěr polévkovou lžíci Tellofix Classic a pod pokličkou jsem na mírném ohni vařila 45 minut.

Mňamka je hotová!

Sdílet
1

Další recepty

21. 6. 2020

Francouzská cibulačka (VEGAN)


Přečíst více
8. 6. 2020

Mrkvová omáčka (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

Zeleninová polévka s polentovými knedlíčky a slzovkou (VEGAN)


Přečíst více
2. 3. 2020

Pórková pomazánka (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram