Rubriky receptů: Hlavní chodyVeganské
Správný segedín se má dělat z vepřového, alespoň má maminka to říká. Já jsem se pokusila vyrobit segedínský guláš podle tradičního receptu, ovšem s veganskou alternativou vepřového masa. A můžu Vám říct, stojí to za to!
Místo vepřového masa jsem pro tento recept použila veganské hovězí kousky od Veggie. Pokud je nenajdete v prodejně se zdravou výživou, tak jsou k dispozici např. na PURO shopu. Vím, má se jednat o náhražku hovězího, ale do segedínu výborně sedne.
Začala jsem tím, že jsem do hrnce na bio slunečnicový olej dala restovat 1 středně velkou cibuli nakrájenou na drobno. Po cca 3 minutách jsem přidala 150 g veganských hovězích kousků, opepřila
a restovala další 3 minuty.
Do hrníčku jsem si připravila směs 1 čajové lžičky uzené papriky, 3 čajových lžiček sladké papriky,
½ čajové lžičky mletého chilli a 2 čajových lžiček mouky z červené čočky.
Směs jsem vsypala do hrnce a minutu jsem promíchávala. Nakonec jsem vše zalila 1 a ½ litrem vody.
300 g kysaného zelí jsem nakrájela na menší kousky a přidala do hrnce. Měla jsem zelí kupované
a nebylo až tak kyselé, abych ho musela proplachovat. Pokud ale máte zelí domácí, zkuste ho nejdříve ochutnat a případně ho propláchněte vodou, abyste ze segedínu neměli kyselinu.
Protože raději než sůl používám ochucovadla bujónového typu, přidala jsem na závěr polévkovou lžíci Tellofix Classic a pod pokličkou jsem na mírném ohni vařila 45 minut.
Mňamka je hotová!