Rubriky receptů: Česká kuchyněHlavní chodyTofuVeganskéVegetarian Butcher
U přípravy této mňamky spolu v kuchyni strávíme trochu více času, ale bude to stát za to!
4 porce:
Tofu zbavte přebytečné vody a rozmělněte mezi prsty na drobno.
Smíchejte s veganským mletým masem (např. Vegetarian Butcher NoMince nebo sójový granulát).
Přidejte vejce (např. Follow Your Heart).
Přidejte na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
Osolte, opepřete a přidejte všechno koření.
Mandlové mléko smíchejte se strouhankou nebo pečivem.
Přidejte do směsi a promíchejte.
Zaprašte hraškou a škrobem (např. Arrowroot).
Důkladně promíchejte.
Nechte pár minut odležet.
Připravte si zapékací mísu.
Vymažte ji olejem.
Z připravené směsi vytvarujte bochánek.
Pečte 1 hodinu na 180 °C.
Průběžně potírejte rozpuštěným veganským máslem smíchaným s vodou a s drceným kmínem.
Před krájením nechte alespoň 10 minut vychladnout.
Podávejte s bramborovou kaší nebo s chlebem.
Dobrou chuť!