• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Sekaná (VEGAN)

Rubriky receptů: Česká kuchyněHlavní chodyTofuVeganskéVegetarian Butcher


U přípravy této mňamky spolu v kuchyni strávíme trochu více času, ale bude to stát za to!

Ingredience:

4 porce:

  • 1 hrnek mletého veganského masa
  • 120 g tofu
  • 1/2 červené cibule
  • 2 veganské vejce/domácí pro vegetariánskou verzi
  • 1 čajová lžička grilovacího koření
  • 1 čajová lžička drceného kmínu
  • 1 čajová lžička majoránky
  • 3 stroužky česneku
  • 4-6 polévkových lžic mandlového neslazeného mléka
  • 1 polévková lžíce hrašky na zahušťování
  • 1 polévková lžíce škrobu
  • 3 polévkové lžíce strouhanky/pečivo
  • Sůl
  • Pepř
  • Rostlinný olej
  • Máslo (veganské)

Postup přípravy:

Tofu zbavte přebytečné vody a rozmělněte mezi prsty na drobno.

Smíchejte s veganským mletým masem (např. Vegetarian Butcher NoMince nebo sójový granulát).

Přidejte vejce (např. Follow Your Heart).

Přidejte na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.

Osolte, opepřete a přidejte všechno koření.

Mandlové mléko smíchejte se strouhankou nebo pečivem.

Přidejte do směsi a promíchejte.

Zaprašte hraškou a škrobem (např. Arrowroot).

Důkladně promíchejte.

Nechte pár minut odležet.

Připravte si zapékací mísu.

Vymažte ji olejem.

Z připravené směsi vytvarujte bochánek.

Pečte 1 hodinu na 180 °C.

Průběžně potírejte rozpuštěným veganským máslem smíchaným s vodou a s drceným kmínem.

Před krájením nechte alespoň 10 minut vychladnout.

Podávejte s bramborovou kaší nebo s chlebem.

Dobrou chuť!

Sdílet
1

Další recepty

13. 10. 2020

Cuketové chlupaté knedlíky se zelím (VEGETARIÁN/VEGAN)


Přečíst více
8. 3. 2020

Rizoto s cuketou a sušenými rajčaty (VEGAN)


Přečíst více
14. 3. 2020

Bramboračka (VEGAN)


Přečíst více
12. 5. 2020

Těstoviny Aglio Olio (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram