• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Singapurské rýžové nudle (VEGAN)

Rubriky receptů: AsijskéHlavní chodyTofuVeganské


Dlouho jsem se pokoušela smažit vlasové/kulaté rýžové nudle a většinou to nedopadlo dobře. Nudle se při smažení rozlámaly a vytvořila se mi spíše taková spečená koule než cokoliv jiného. Konečně jsem ale objevila fígl, díky kterému se nudle osmaží přesně tak, jak je potřeba. A o ten se s Vámi nyní podělím.

Ingredience:

  • 100 g tenkých rýžových nudlí
  • Uzené tofu
  • 1 stroužek česneku
  • ½ cibule
  • 2 tenká kolečka chilli papričky
  • 1 jarní cibulka
  • ½ mrkve
  • 1 polévková lžíce bambusových výhonků
  • 2 ks houby shitake
  • 2 ks žampiónů
  • Hlávkové zelí
  • 1 a ½ čajové lžičky kari
  • ½ čajové lžičky sezamového oleje
  • 1 čajová lžička saké
  • 1 čajová lžička Tamari sójové omáčky
  • Sůl
  • Pepř
  • Bio slunečnicový olej

 

Postup přípravy:

Slíbila jsem Vám fígl ve smažení rýžových nudlí. Tak tedy, ten fígl tkví v jejich přípravě. Nezalévejte
je vroucí vodou, ale vložte je pouze do teplé vody a nechte je v ní cca 15 – 20 minut. Nudle zjemní,
ale nebudou úplně uvařené. To je přesně ten stav, ve kterém jdou smažit, aniž by se lámaly a spékaly.

Singapurské nudle jsem si dělala jenom pro sebe, použila jsem jich tedy 100 g, abych to nepřeháněla s množstvím. Ideálně se porce odměřují, pokud si zakoupíte rýžové nudle, které jsou po 100 gramech v úhledných čtverečcích.

Nudle jsem namáčela 20 minut v osolené teplé vodě, zcedila a nůžkama je trochu zkrátila, aby se s nimi lépe manipulovalo.

Ve wok pánvi jsem na kvalitním slunečnicovém oleji opekla uzené tofu a vyjmula z pánve. Použila jsem cca tři 5mm pásky. Na talíř jsem si připravila zeleninu – 1 stroužek česneku nakrájený na plátky,
½ cibule nakrájené na plátky, 2 tenká kolečka chilli papričky, 1 jarní cibulku nakrájenou na větší kusy,
½ mrkve nakrájené na jemné proužky, 1 polévkovou lžíci bambusových výhonků, 2 ks houby shitake
a 2 ks žampiónů, opět vše nakrájené. Jako poslední jsem si nakrájela na jemno trochu hlávkového zelí.

Wok pánev jsem znovu rozehřála na střední plamen, přidala jsem trochu bio slunečnicového oleje
a opekla jsem zeleninu. Stačí 2 minuty, aby zůstala křupavá.

Zeleninu jsem posolila a zasypala ½ čajové lžičky kari.

Po opečení jsem zeleninu z pánve vyndala, pánev očistila papírovou kuchyňskou utěrkou, přidala jsem znovu pár kapek slunečnicového oleje a vložila jsem nudle.

Nudle je dobré nechat péct alespoň 30 sekund bez toho, aniž byste je míchali a otáčeli. Po 30 sekundách se nudle můžou začít promíchávat. Nebo spíše oddělovat. Ideální je použít vařečku, která vypadá jako vidle. Nebo nějaké obdobné kuchyňské náčiní. Toto náčiní je potřeba mít v páru, aby se nudle daly obracet.

Cca po minutě opékání jsem nudle osolila, opepřila, přidala jsem ½ čajové lžičky sezamového oleje,
1 čajovou lžičku kari, 1 čajovou lžičku saké a 1 čajovou lžičku Tamari sójové omáčky.

Nudle jsem opékala další 1 – 2 minuty a přidala jsem k nim tofu a zeleninu.

Vše jsem pořádně promíchala a cca po další 1 minutě máte hotovo.

Dobrou chuť!

Sdílet
1

Další recepty

8. 3. 2020

Caesar salát s křupavou cizrnou (VEGAN)


Přečíst více
23. 2. 2020

Čočková polévka (VEGAN)


Přečíst více
21. 3. 2020

Pirožky (VEGAN)


Přečíst více
1. 4. 2020

Tofu rarášci (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram