Rubriky receptů: Hlavní chodyVeganské
Švédské masové koule bez masa? Jde to a my si je dnes společně uvaříme. Bude to velká mňamka!
2 porce:
Kuličky:
Omáčka:
Ozdoba:
Kuličky:
Veganské mleté maso si připravte do mísy.
Cibuli nakrájejte na drobno a nechte ji zesklovatět na veganském másle.
Bílé pečivo zalijte rostlinným mlékem.
Cibuli a pečivo s rostlinným mlékem přidejte k mletému veganskému masu.
Přidejte veganské vejce (pokud nemáte koupené, vytvořte si ho z pomletých zlatých lněných semínek smíchaných s vodou).
Osolte a opepřete.
Z připravené směsi vytvarujte kuličky.
Kuličky opečte ze všech stran na rostlinném oleji.
Omáčka:
Připravte si smetanu do hrníčku a rozmíchejte v ní škrob.
Připravte si do hrnce zeleninový vývar, případně použijte zeleninový bujón (např. Instantní zeleninová polévka bez tuku Nahrin).
Přiveďte k varu.
Pomalu vmíchejte smetanu se škrobem.
Opepřete a osolte.
Nechte na mírném ohni vařit 3-5 minut.
Ozdobte čerstvou petrželkou a brusinkami.
Dobrou chuť!