• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself

Švédské kuličky (VEGAN)

Rubriky receptů: Hlavní chodyVeganské


Švédské masové koule bez masa? Jde to a my si je dnes společně uvaříme. Bude to velká mňamka!

Ingredience:

2 porce:

Kuličky:

  • 275 g veganského mletého masa (použito Next Level Meat)
  • 1 menší cibule
  • 1 polévková lžíce veganského másla
  • 50 g světlého pečiva
  • 100 ml rostlinného mléka (neslazené mandlové)
  • 1 veganské vejce
  • Sůl
  • Pepř
  • Rostlinný olej

Omáčka:

  • 250 ml rostlinné smetany
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
  • Sůl
  • Pepř

Ozdoba:

  • Čerstvá petrželka
  • Brusinky

Postup přípravy:

Kuličky:

Veganské mleté maso si připravte do mísy.

Cibuli nakrájejte na drobno a nechte ji zesklovatět na veganském másle.

Bílé pečivo zalijte rostlinným mlékem.

Cibuli a pečivo s rostlinným mlékem přidejte k mletému veganskému masu.

Přidejte veganské vejce (pokud nemáte koupené, vytvořte si ho z pomletých zlatých lněných semínek smíchaných s vodou).

Osolte a opepřete.

Z připravené směsi vytvarujte kuličky.

Kuličky opečte ze všech stran na rostlinném oleji.

Omáčka:

Připravte si smetanu do hrníčku a rozmíchejte v ní škrob.

Připravte si do hrnce zeleninový vývar, případně použijte zeleninový bujón (např. Instantní zeleninová polévka bez tuku Nahrin).

Přiveďte k varu.

Pomalu vmíchejte smetanu se škrobem.

Opepřete a osolte.

Nechte na mírném ohni vařit 3-5 minut.

Ozdobte čerstvou petrželkou a brusinkami.

Dobrou chuť!

 

 

Sdílet
0

Další recepty

27. 10. 2019

Plněné papriky podle mojí babičky


Přečíst více
26. 3. 2020

Kaštanový krém (VEGAN)


Přečíst více
24. 2. 2020

Krémové těstoviny se špenátem (VEGAN)


Přečíst více
5. 8. 2020

Pak Choy Tofu (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram