• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Tofu rarášci (VEGAN)

Rubriky receptů: BramboryČeská kuchyněHlavní chodyTofuVeganské


Kdo občas nechce zhřešit? Těšte se, je to lahoda!

Ingredience:

2 porce:

Tofu:

  • 150 g tofu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 čajová lžička grilovacího koření
  • Sůl
  • Rostlinný olej

Těstíčko:

  • 4-5 malých brambor
  • 2-3 polévkové lžíce hrašky na obalování
  • 1 veganské vejce
  • 1 polévková lžíce mouky (mandlová)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 čajová lžička majoránky
  • 1/2 čajové lžičky drceného kmínu
  • Sůl
  • Pepř

Dip:

  • Veganská tatarská omáčka
  • Kečup
  • Chilli
  • Cibule
  • Česnek

Postup přípravy:

Tofu:

Tofu zmražte (nebude se tak rozpadat).

Tofu rozmražte a vymačkejte z něj přebytečnou vodu.

Natrhejte na menší kousky.

Smíchejte s prolisovaným česnekem, grilovacím kořením, solí a rostlinným olejem.

Marinujte 1 hodinu.

Těstíčko:

Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemno.

Přidejte veganské vejce, hrašku, mouku (mandlová je výborná), prolisovaný česnek, majoránku, kmín, osolte a opepřete.

Pokud je potřeba, přidejte pár lžic vody, abyste vytvořili těstíčko.

Dokončení:

Tofu důkladně obalte v těstíčku a osmažte ze všech stran ve vyšší vrstvě rostlinného oleje.

Dip:

Česnek a cibuli nakrájejte na drobno.

Přidejte tatarskou omáčku a kečup.

Dochuťte chilli.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

27. 10. 2019

Segedínský guláš (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

Rizoto á la Paella (VEGAN)


Přečíst více
28. 10. 2019

Nekuřecí řízek s bramborovou kaší (VEGAN)


Přečíst více
13. 10. 2020

Cuketové chlupaté knedlíky se zelím (VEGETARIÁN/VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram