• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Zapékané těstoviny v rajčatovo-kaparové omáčce (VEGAN)

Rubriky receptů: Hlavní chodyItalskéTěstovinyVeganskéZelenina


Těstoviny a rajčata jsou nerozlučná dvojka. Nikdy nezklamou! V této zapékané verzi navíc těstoviny dostanou nový šmrnc.

Ingredience:

4 porce:

  • 2 konzervy loupaných krájených rajčat
  • 2 hrnky rajčatového pyré
  • 1/2 hrnku vody
  • 1/3 hrnku olivového oleje
  • 1/3 hrnku kapary
  • 1/2 hrnku oliv
  • 4 stroužky rozmačkaného česneku
  • 4 polévkové lžíce oregána
  • 1 polévková lžíce soli
  • 1 polévková lžíce pepře
  • 1 čajová lžička cukru
  • Hrst bazalky
  • 400 g těstovin fusilli (gramáž těstovin uvedena v neuvařeném stavu)
  • 1 hrnek veganského sýru (mozzarela styl)
  • 3 velká čerstvá rajčata

Postup přípravy:

Všechny ingredience vyjma veganského sýru a čerstvých rajčat smíchejte v míse.

Směs přelijte do zapékací mísy.

Posypejte nastrouhaným veganským sýrem a povrch pokryjte plátky čerstvých rajčat.

Přikryjte alobalem a zapékejte 45 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.

Po 30 minutách pečení sundejte alobal a teplotu snižte na 180 °C.

 

Při servírování ozdobte čerstvou bazalkou.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

27. 10. 2019

Plněné papriky podle mojí babičky


Přečíst více
8. 5. 2020

Lazy čína (VEGAN)


Přečíst více
16. 3. 2020

Houbové těstoviny (VEGAN)


Přečíst více
10. 11. 2019

Zelňačka s václavkami (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram