• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Zapékané těstoviny v rajčatovo-kaparové omáčce (VEGAN)

Rubriky receptů: Hlavní chodyItalskéTěstovinyVeganskéZelenina


Těstoviny a rajčata jsou nerozlučná dvojka. Nikdy nezklamou! V této zapékané verzi navíc těstoviny dostanou nový šmrnc.

Ingredience:

4 porce:

  • 2 konzervy loupaných krájených rajčat
  • 2 hrnky rajčatového pyré
  • 1/2 hrnku vody
  • 1/3 hrnku olivového oleje
  • 1/3 hrnku kapary
  • 1/2 hrnku oliv
  • 4 stroužky rozmačkaného česneku
  • 4 polévkové lžíce oregána
  • 1 polévková lžíce soli
  • 1 polévková lžíce pepře
  • 1 čajová lžička cukru
  • Hrst bazalky
  • 400 g těstovin fusilli (gramáž těstovin uvedena v neuvařeném stavu)
  • 1 hrnek veganského sýru (mozzarela styl)
  • 3 velká čerstvá rajčata

Postup přípravy:

Všechny ingredience vyjma veganského sýru a čerstvých rajčat smíchejte v míse.

Směs přelijte do zapékací mísy.

Posypejte nastrouhaným veganským sýrem a povrch pokryjte plátky čerstvých rajčat.

Přikryjte alobalem a zapékejte 45 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.

Po 30 minutách pečení sundejte alobal a teplotu snižte na 180 °C.

 

Při servírování ozdobte čerstvou bazalkou.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

14. 11. 2019

Čočkové „boloňské“ špagety (VEGAN)


Přečíst více
11. 1. 2020

Zeleninové rizoto s uzeným tofu (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

Segedínský guláš (VEGAN)


Přečíst více
2. 7. 2020

Smažené nudle se zeleninou (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram