• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Zeleninové rizoto s uzeným tofu (VEGAN)

Rubriky receptů: Hlavní chodyItalskéRýžeTofuVeganskéZelenina


Rizoto je úžasný pokrm. Můžete ho pokaždé uvařit jinak a nikdy nešlápnete vedle. Zkuste se tentokrát inspirovat naším receptem na rizoto se zeleninou a uzeným tofu.

Ingredience:

  • Olivový olej
  • 1 cibule
  • 200 g basmati rýže
  • Zeleninový vývar
  • 4 polévkové lžíce sušených rajčat v oleji
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1 střední cuketa
  • 1 uzené tofu
  • Šťáva z citrónu
  • Pepř
  • Sůl
  • Chilli

Postup přípravy:

Do pánve přidejte olivový olej a nechte zesklovatět 1 na drobno nakrájenou cibuli.

Přidejte 200 g propláchnuté basmati rýže a nechejte cca 3 minuty opékat.

Rýži průběžně podlévejte zeleninovým vývarem, dokud nebude rýže měkká.

Na druhé pánvi osmahněte 4 polévkové lžíce nakrájených sušených rajčat v oleji, přidejte 2-3 stroužky prolisovaného či na plátky nakrájeného česneku, 1 střední cuketu nakrájenou na proužky a 1 uzené tofu nakrájené na kostičky.

Směs smíchejte s uvařenou rýží a zakápněte šťávou z 1/2 citrónu.

Dochuťte solí, pepřem a chilli.

Dobrou chuť!

Sdílet
2

Další recepty

21. 3. 2020

Tatarák (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

Jackfruitový „kuřecí“ popcorn (VEGAN)


Přečíst více
23. 2. 2020

Čočková polévka (VEGAN)


Přečíst více
9. 12. 2019

Stroganoff (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram