• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Zeleninový salát s řepou a koktejlovou zálivkou (VEGAN)

Rubriky receptů: SalátVeganskéZelenina


Lehká pestrobarevná večeře se šmrncovní zálivkou se skvěle hodí pro chvíle, kdy nemáte náladu na konzervativní kombinaci zelenina-olej-voda-citrón. Nastala u Vás právě ta chvíle? Tak šup do kuchyně a pusťme se do toho!

Ingredience:

Naložená řepa:

  • 2 ks červené řepy
  • 1 ks žluté řepy
  • 1 stroužek česneku
  • 1 čajová lžička balzamikového octa
  • 3/4 polévkové lžíce olivového oleje

Salát:

  • Římský salát
  • Cherry rajčata
  • Pórek
  • Naložená řepa

Koktejlová zálivka:

  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 2 čajové lžičky krájených sušených rajčat v oleji
  • 2 čajové lžičky lahůdkového droždí
  • 1 čajová lžička liquid aminos
  • 1 čajová lžička dijónské hořčice
  • 1 čajová lžička pšeničných klíčků
  • Šťáva z 1/2 citrónu
  • 1/2 polévkové lžíce UME octa
  • Pepř
  • 3-4 polévkové lžíce neslazeného mandlového mléka

Postup přípravy:

Předem naložte řepu. Uvařte ji do měkka (v tlakovém hrnci cca 30 minut), oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a zalijte ji zálivkou z olivového oleje, balzamikového octa a prolisovaného česneku.

Řepu nechte marinovat několik hodin.

Zeleninu nakrájejte do mísy a přidejte naloženou řepu.

Ingredience na koktejlovou zálivku rozmixujte mixérem. Pšeničné klíčky obstaráte například zde.

Dobrou chuť!

Sdílet
2

Další recepty

21. 3. 2020

Pirožky (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

ROBI nudličky na houbách a smetaně (VEGAN)


Přečíst více
8. 12. 2019

Asijské sušené tofu se zeleninou (VEGAN)


Přečíst více
4. 1. 2020

Tomatová polévka (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram