• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Zeleninový salát s řepou a koktejlovou zálivkou (VEGAN)

Rubriky receptů: SalátVeganskéZelenina


Lehká pestrobarevná večeře se šmrncovní zálivkou se skvěle hodí pro chvíle, kdy nemáte náladu na konzervativní kombinaci zelenina-olej-voda-citrón. Nastala u Vás právě ta chvíle? Tak šup do kuchyně a pusťme se do toho!

Ingredience:

Naložená řepa:

  • 2 ks červené řepy
  • 1 ks žluté řepy
  • 1 stroužek česneku
  • 1 čajová lžička balzamikového octa
  • 3/4 polévkové lžíce olivového oleje

Salát:

  • Římský salát
  • Cherry rajčata
  • Pórek
  • Naložená řepa

Koktejlová zálivka:

  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 2 čajové lžičky krájených sušených rajčat v oleji
  • 2 čajové lžičky lahůdkového droždí
  • 1 čajová lžička liquid aminos
  • 1 čajová lžička dijónské hořčice
  • 1 čajová lžička pšeničných klíčků
  • Šťáva z 1/2 citrónu
  • 1/2 polévkové lžíce UME octa
  • Pepř
  • 3-4 polévkové lžíce neslazeného mandlového mléka

Postup přípravy:

Předem naložte řepu. Uvařte ji do měkka (v tlakovém hrnci cca 30 minut), oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a zalijte ji zálivkou z olivového oleje, balzamikového octa a prolisovaného česneku.

Řepu nechte marinovat několik hodin.

Zeleninu nakrájejte do mísy a přidejte naloženou řepu.

Ingredience na koktejlovou zálivku rozmixujte mixérem. Pšeničné klíčky obstaráte například zde.

Dobrou chuť!

Sdílet
2

Další recepty

24. 2. 2021

Zapečený lilek (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

Singapurské rýžové nudle (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

Jackfruitový „kuřecí“ popcorn (VEGAN)


Přečíst více
8. 3. 2020

Caesar salát s křupavou cizrnou (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram