ROBI KUNG PAO


Kategorie: hlavní chod


Pro tento recept jsem zvolila ROBI nudličky, které zakoupíte v téměř každém obchodě se zdravou výživou. Jedná se o rostlinnou bílkovinu, kterou samozřejmě můžete nahradit také seitanem, sójovými nudličkami, případně také tofu. Jednoduše zvolte, co Vám nejvíce chutná.

Ingredience:

  • 200g ROBI nudliček
  • 1 ks kapie
  • ¼ pórku
  • ½ balení shitake
  • ¼ balení žampiónů
  • 1 balení enoki
  • 1 cibule
  • 1 ks bok choy
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička zázvoru
  • KUZU škrob
  • Sůl
  • Pepř
  • Kokosový cukr
  • Sójová omáčka Tamari
  • Kešu ořechy
  • Libeček
  • Řeřicha
  • Olivový/sezamový olej

Postup přípravy:

ROBI nudličky si připravte do misky a přidejte špetku pepře, soli a přidejte škrob tak, aby se v něm nudličky obalily. Poslední dobou ráda používám japonský KUZU škrob. Rozehřejte pánev s troškou oleje (já používám olivový, případně sezamový), přidejte nudličky a opékejte, než se osmaží.

Mezi tím si připravte ořechy a zeleninu. Správně byste měli použít arašídové ořechy, ale proč neudělat změnu? Nejsem velkým fanouškem arašídů, proto jsem pro tento recept použila kešu ořechy.

Na malé kousky nakrájejte lžičku zázvoru a česneku. Ze zeleniny jsem si nakrájela kapii, cibuli, houby shitake, houby enoki, žampióny a bok choy. Z bylinek jsem si připravila trochu čerstvého libečku a řeřichy.

Jakmile opečete ROBI nudličky, odstavte je zpět do misky. Do pánve přidejte trochu oleje a vmíchejte zázvor a česnek. Dejte pozor, aby se Vám česnek nepřipálil a nezhořkl. Přidejte zeleninu. Od nejtvrdší po nejměkčí.

Do hrníčku si připravte zálivku ze sójové omáčky, vody, soli, pepře, cukru (ideálně kokosového) a škrobu (opět jsem použila KUZU). Sójové omáčky postačí pouze čajová lžička a koření po špetce. Raději dochuťte hotovou směs, pokud by bylo potřeba. Se škrobem to také moc nepřehánějte, nezapomeňte, že škrob máte už na ROBI nudličkách. Já jsem použila čajovou lžičku, a ještě jsem směs musela doředit vodou.

Zálivku vlijte k zelenině, přidejte ROBI nudličky a pár minut zahřívejte. Na závěr přidejte bylinky. Podávejte s rýží nebo rýžovými nudlemi.