• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Pirožky (VEGAN)

Rubriky receptů: Hlavní chodyVeganskéZelenina


Od našeho dědy z východního Slovenska. Lahoda!

Ingredience:

4 porce:

Těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 2 čajové lžičky soli
  • 400 ml studené vody (přibližně)

Náplň:

  • 2 hrnky kysaného zelí
  • Sůl
  • Pepř
  • Rostlinný olej

Ozdoba:

  • Cibule
  • Rostlinný olej
  • Veganská zakysaná smetana
  • Rostlinná smetana
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

Náplň:

Pokud je zelí hodně kyselé, propláchněte vodou.

Vymačkejte a nakrájejte na drobno.

Poduste na rostlinném oleji (10 minut).

Dochuťte solí a pepřem.

Nechejte vychladnout.

Těsto:

Těsto zpracujte v robotu nebo ručně v míse.

Mouku smíchejte se solí.

Postupně přilévejte vodu a zpracujte těsto.

Těsto by nemělo lepit.

Pomoučete vál a těsto rozválejte na tloušťku 3-4 mm.

Hrnečkem vykrajujte kolečka.

Na kolečko umístěte cca 1 čajovou lžičku zelí, přepulte a pevně spojte okraje k sobě pomocí prstů.

Ozdoba:

Cibuli nakrájejte na drobno a orestujte na rostlinném oleji.

Veganskou zakysanou smetanu nařeďte rostlinnou smetanou, osolte a opepřete.

Dokončení:

Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.

Pirožky uvařte (vařte postupně, aby se Vám neslepily).

Každá várka se vaří cca 5 minut.

Ozdobte smetanou, cibulkou a opepřete.

Tip (pro vegetariánskou verzi): Místo zelí můžete jako náplň použít bryndzu nebo tvaroh se žloutkem
a solí.

Dobrou chuť!

 

 

Sdílet
0

Další recepty

12. 10. 2019

ROBI plátky na houbách a okurkách s rýží (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

Jasmínové rizoto s chřestem (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

Polentová kaše s houbami na víně (VEGAN)


Přečíst více
18. 6. 2020

Pórkové těstoviny z jednoho hrnce (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram