• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Pirožky (VEGAN)

Rubriky receptů: Hlavní chodyVeganskéZelenina


Od našeho dědy z východního Slovenska. Lahoda!

Ingredience:

4 porce:

Těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 2 čajové lžičky soli
  • 400 ml studené vody (přibližně)

Náplň:

  • 2 hrnky kysaného zelí
  • Sůl
  • Pepř
  • Rostlinný olej

Ozdoba:

  • Cibule
  • Rostlinný olej
  • Veganská zakysaná smetana
  • Rostlinná smetana
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

Náplň:

Pokud je zelí hodně kyselé, propláchněte vodou.

Vymačkejte a nakrájejte na drobno.

Poduste na rostlinném oleji (10 minut).

Dochuťte solí a pepřem.

Nechejte vychladnout.

Těsto:

Těsto zpracujte v robotu nebo ručně v míse.

Mouku smíchejte se solí.

Postupně přilévejte vodu a zpracujte těsto.

Těsto by nemělo lepit.

Pomoučete vál a těsto rozválejte na tloušťku 3-4 mm.

Hrnečkem vykrajujte kolečka.

Na kolečko umístěte cca 1 čajovou lžičku zelí, přepulte a pevně spojte okraje k sobě pomocí prstů.

Ozdoba:

Cibuli nakrájejte na drobno a orestujte na rostlinném oleji.

Veganskou zakysanou smetanu nařeďte rostlinnou smetanou, osolte a opepřete.

Dokončení:

Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.

Pirožky uvařte (vařte postupně, aby se Vám neslepily).

Každá várka se vaří cca 5 minut.

Ozdobte smetanou, cibulkou a opepřete.

Tip (pro vegetariánskou verzi): Místo zelí můžete jako náplň použít bryndzu nebo tvaroh se žloutkem
a solí.

Dobrou chuť!

 

 

Sdílet
0

Další recepty

26. 3. 2020

Kaštanové brownies (VEGAN)


Přečíst více
26. 3. 2020

Kaštanový krém (VEGAN)


Přečíst více
4. 1. 2020

Tomatová polévka (VEGAN)


Přečíst více
14. 3. 2020

Bramboračka (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram