• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Tomatová polévka (VEGAN)

Rubriky receptů: PolévkyVeganskéZelenina


Klasická česká rajčatová polévka je fajn, ale co ji zkusit trochu jinak? Věřte tomu, že se může stát oblíbenou polévkou
i na víkendových chatách s přáteli jako sobotní vyprošťovák. Tedy alespoň tak nás to naučila kamarádka a jak jsme si celé osazenstvo pošmákli!

Ingredience:

  • 1 cibule
  • 2 vrchovaté polévkové lžíce krájených sušených rajčat v oleji
  • Olej ze sušených rajčat
  • 400 g loupaných krájených rajčat z konzervy
  • 1/2 polévkové lžíce Tellofix Classic
  • 1 špetka provensálského koření
  • 1 čajová lžička kokosového cukru
  • Čerstvá bazalka
  • Veganský parmazán
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

Na 2 polévkové lžíce oleje ze sušených rajčat dejte restovat 1 na drobno nakrájenou cibuli.

Jakmile zesklovatí, přidejte 2 vrchovaté polévkové lžíce krájených sušených rajčat a restujte další
3 minuty.

Přidejte 400 g loupaných krájených rajčat v konzervě a 600 ml vody.

Počkejte, až polévka začne vařit a přidejte 1/2 polévkové lžíce Tellofix Classic (nebo jiného zeleninového bujónu), 1 špetku provensálského koření, 1 čajovou lžičku kokosového cukru a opepřete.

Polévku povařte 20 minut, odstavte a přidejte 4 nasekané listy čerstvé bazalky, dosolte a dopepřete.

Při servírování polévku ozdobte veganským parmazánem a čerstvou bazalkou.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

15. 10. 2019

Gulášová polévka (VEGAN)


Přečíst více
12. 10. 2019

Jarní závitky z trouby (VEGAN)


Přečíst více
28. 10. 2019

Beyond Sausage Pasta (VEGAN)


Přečíst více
11. 1. 2020

Zeleninové rizoto s uzeným tofu (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram