Rubriky receptů: PolévkyVeganskéZelenina
Klasická česká rajčatová polévka je fajn, ale co ji zkusit trochu jinak? Věřte tomu, že se může stát oblíbenou polévkou
i na víkendových chatách s přáteli jako sobotní vyprošťovák. Tedy alespoň tak nás to naučila kamarádka a jak jsme si celé osazenstvo pošmákli!
Na 2 polévkové lžíce oleje ze sušených rajčat dejte restovat 1 na drobno nakrájenou cibuli.
Jakmile zesklovatí, přidejte 2 vrchovaté polévkové lžíce krájených sušených rajčat a restujte další
3 minuty.
Přidejte 400 g loupaných krájených rajčat v konzervě a 600 ml vody.
Počkejte, až polévka začne vařit a přidejte 1/2 polévkové lžíce Tellofix Classic (nebo jiného zeleninového bujónu), 1 špetku provensálského koření, 1 čajovou lžičku kokosového cukru a opepřete.
Polévku povařte 20 minut, odstavte a přidejte 4 nasekané listy čerstvé bazalky, dosolte a dopepřete.
Při servírování polévku ozdobte veganským parmazánem a čerstvou bazalkou.
Dobrou chuť!