• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Bramborový kuba (VEGAN)

Rubriky receptů: BramboryČeská kuchyněHlavní chodyHoubyVeganské


Tradiční kuba se vaří z krup. My kubu děláme trošku jinak. Představte si něco mezi kubou a latou a máte výsledek.
A to moooc dobrý!

Ingredience:

4 porce:

  • 400 g uvařených krup
  • 700 g brambor
  • 4 stroužky česneku
  • Veganské vejce
  • 1 cibule
  • 1 hrnek sušených hub (volitelné)
  • Veganská uzenina (volitelné)
  • Majoránka
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej

Postup přípravy:

Ve velké míse smíchejte uvařené kroupy a najemno nastrouhané brambory.

Do hrnku si připravte sušené houby a zalijte je vlažnou vodou. Nechte 15 minut odstát. Pokud Vám houby vadí, nelámejte si s tím hlavu, bramborový kuba Vám bude chutnat i bez nich.

Do pánve dejte na olivový olej orestovat na drobno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte houby (vymačkané, abyste je zbavili přebytečné tekutiny).

Opepřete, osolte a 5 minut duste.

Houbovou směs smíchejte s kroupami a nastrouhanými brambory.

Přidejte veganské vejce (případně cizrnovou mouku), prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř.

Můžete přidat veganskou uzeninu.

Vše dobře promíchejte a dejte do zapékací mísy/pekáče.

Pokud chcete křupavější výsledek, udělejte vrstvu cca 2 cm vysokou. Pokud je vrstva vyšší,
bude výsledek spíše mazlavější.

Pečte na 190 °C přibližně 60 minut. Na konci pečení zvyšte teplotu, aby se udělala křupavá krusta.

Podávejte s kyselými okurkami.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

21. 3. 2020

Pirožky (VEGAN)


Přečíst více
30. 1. 2020

Zapékané brambory (VEGETARIÁNSKÉ)


Přečíst více
8. 5. 2020

Lazy čína (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

Plněné bramboráky (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram