• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Bramborový kuba (VEGAN)

Rubriky receptů: BramboryČeská kuchyněHlavní chodyHoubyVeganské


Tradiční kuba se vaří z krup. My kubu děláme trošku jinak. Představte si něco mezi kubou a latou a máte výsledek.
A to moooc dobrý!

Ingredience:

4 porce:

  • 400 g uvařených krup
  • 700 g brambor
  • 4 stroužky česneku
  • Veganské vejce
  • 1 cibule
  • 1 hrnek sušených hub (volitelné)
  • Veganská uzenina (volitelné)
  • Majoránka
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej

Postup přípravy:

Ve velké míse smíchejte uvařené kroupy a najemno nastrouhané brambory.

Do hrnku si připravte sušené houby a zalijte je vlažnou vodou. Nechte 15 minut odstát. Pokud Vám houby vadí, nelámejte si s tím hlavu, bramborový kuba Vám bude chutnat i bez nich.

Do pánve dejte na olivový olej orestovat na drobno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte houby (vymačkané, abyste je zbavili přebytečné tekutiny).

Opepřete, osolte a 5 minut duste.

Houbovou směs smíchejte s kroupami a nastrouhanými brambory.

Přidejte veganské vejce (případně cizrnovou mouku), prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř.

Můžete přidat veganskou uzeninu.

Vše dobře promíchejte a dejte do zapékací mísy/pekáče.

Pokud chcete křupavější výsledek, udělejte vrstvu cca 2 cm vysokou. Pokud je vrstva vyšší,
bude výsledek spíše mazlavější.

Pečte na 190 °C přibližně 60 minut. Na konci pečení zvyšte teplotu, aby se udělala křupavá krusta.

Podávejte s kyselými okurkami.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

16. 3. 2020

Jarní polévka (VEGETARIÁN)


Přečíst více
27. 10. 2019

ROBI nudličky na houbách a smetaně (VEGAN)


Přečíst více
12. 10. 2019

ROBI plátky na houbách a okurkách s rýží (VEGAN)


Přečíst více
14. 10. 2019

Dal Tadka (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram