Rubriky receptů: BramboryČeská kuchyněHlavní chodyHoubyVeganské
Tradiční kuba se vaří z krup. My kubu děláme trošku jinak. Představte si něco mezi kubou a latou a máte výsledek.
A to moooc dobrý!
4 porce:
Ve velké míse smíchejte uvařené kroupy a najemno nastrouhané brambory.
Do hrnku si připravte sušené houby a zalijte je vlažnou vodou. Nechte 15 minut odstát. Pokud Vám houby vadí, nelámejte si s tím hlavu, bramborový kuba Vám bude chutnat i bez nich.
Do pánve dejte na olivový olej orestovat na drobno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte houby (vymačkané, abyste je zbavili přebytečné tekutiny).
Opepřete, osolte a 5 minut duste.
Houbovou směs smíchejte s kroupami a nastrouhanými brambory.
Přidejte veganské vejce (případně cizrnovou mouku), prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř.
Můžete přidat veganskou uzeninu.
Vše dobře promíchejte a dejte do zapékací mísy/pekáče.
Pokud chcete křupavější výsledek, udělejte vrstvu cca 2 cm vysokou. Pokud je vrstva vyšší,
bude výsledek spíše mazlavější.
Pečte na 190 °C přibližně 60 minut. Na konci pečení zvyšte teplotu, aby se udělala křupavá krusta.
Podávejte s kyselými okurkami.
Dobrou chuť!