• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Zeleninové placičky s Aioli (VEGAN/VEGETARIÁN)

Rubriky receptů: Česká kuchyněHlavní chodyVeganskéVegetariánskéZelenina


Kdo by neměl rád smažené placičky! Pojďme se do nich pustit!

Ingredience:

2 porce:

Zeleninové placičky:

  • 2 hrnky květáku
  • 1 mrkev
  • 1 jarní cibulka
  • 5 ks hnědých žampiónů
  • 2 vejce (domácí)/veganská
  • Mandlová mouka
  • Drobné ovesné vločky
  • 2 stroužky česneku
  • Veganský parmazán (dle chuti)
  • Drcený kmín
  • Sůl
  • Pepř
  • Čerstvá petrželka
  • Rostlinný olej

Aioli:

  • 1 polévková lžíce veganské majonézy
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku

Postup přípravy:

Zeleninové placičky:

Květák nakrájejte na drobno.

Umístěte do mísy a dejte na 3 minuty do mikrovlnné trouby.

Přidejte na jemno nastrouhanou mrkev, na drobno nakrájenou jarní cibulku a žampióny.

Ochuťte solí, pepřem, kmínem a prolisovaným česnekem.

Přidejte vejce a parmazán.

Zahustěte mandlovou moukou (cca 2 polévkové lžíce) a vločkami (cca 1 polévková lžíce).

Přidejte čerstvou petrželku.

Placičky opečte na pánvi na rostlinném oleji.

Aioli:

Majonézu smíchejte s olivovým olejem a prolisovaným česnekem.

Ozdobte čerstvou petrželkou.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

11. 1. 2020

Ovocný koláč (VEGAN)


Přečíst více
23. 11. 2019

MAC N‘ CHEESE (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

Plněné bramboráky (VEGAN)


Přečíst více
18. 6. 2020

Pórkové těstoviny z jednoho hrnce (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram