• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Zeleninové placičky s Aioli (VEGAN/VEGETARIÁN)

Rubriky receptů: Česká kuchyněHlavní chodyVeganskéVegetariánskéZelenina


Kdo by neměl rád smažené placičky! Pojďme se do nich pustit!

Ingredience:

2 porce:

Zeleninové placičky:

  • 2 hrnky květáku
  • 1 mrkev
  • 1 jarní cibulka
  • 5 ks hnědých žampiónů
  • 2 vejce (domácí)/veganská
  • Mandlová mouka
  • Drobné ovesné vločky
  • 2 stroužky česneku
  • Veganský parmazán (dle chuti)
  • Drcený kmín
  • Sůl
  • Pepř
  • Čerstvá petrželka
  • Rostlinný olej

Aioli:

  • 1 polévková lžíce veganské majonézy
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku

Postup přípravy:

Zeleninové placičky:

Květák nakrájejte na drobno.

Umístěte do mísy a dejte na 3 minuty do mikrovlnné trouby.

Přidejte na jemno nastrouhanou mrkev, na drobno nakrájenou jarní cibulku a žampióny.

Ochuťte solí, pepřem, kmínem a prolisovaným česnekem.

Přidejte vejce a parmazán.

Zahustěte mandlovou moukou (cca 2 polévkové lžíce) a vločkami (cca 1 polévková lžíce).

Přidejte čerstvou petrželku.

Placičky opečte na pánvi na rostlinném oleji.

Aioli:

Majonézu smíchejte s olivovým olejem a prolisovaným česnekem.

Ozdobte čerstvou petrželkou.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

21. 3. 2020

Tatarák (VEGAN)


Přečíst více
5. 1. 2020

Guláš z václavek (VEGAN)


Přečíst více
1. 4. 2020

Tofu rarášci (VEGAN)


Přečíst více
2. 1. 2020

Svěží salát s granátovým jablkem a sýrem halloumi (VEGETARIÁNSKÝ)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram