Rubriky receptů: Hlavní chodyHoubyROBIVeganské
Občas mám strašnou chuť na omáčku. Možná si budete říkat, že moje variace omáček s ROBI jsou na stejné brdo,
ale každá je trochu jiná a je přeci dobré obměňovat a zkoušet nové kombinace. A zrovna tato kombinace je moooc dobrá!
Do hluboké pánve se silným dnem jsem na kapku olivového oleje dala opéct ROBI plátky, které jsem osolila a opepřila. Stačí 2 minuty z každé strany.
Přidala jsem 100 g načtvrcených hnědých žampiónů, 280 g směsi lesních hub ve sladkokyselém nálevu (např. Franz Josef), které jsem zcedila, 3 čajové lžičky nakládaných kaparů a stejné množství kaparové vody.
Na mírném ohni jsem 5 minut restovala, přilila jsem 100 ml suchého bílého vína, nechala vypařit, podlila jsem trochou vody, přidala 2 ks bobkového listu a pod pokličkou jsem dusila 30 minut.
Přidala jsem 100 ml rostlinné smetany na vaření a 200 ml vody, do které jsem vmíchala vrchovatou čajovou lžičku kuzu škrobu.
Vše jsem promíchala, přidala jsem 4 špetky kopru a nechala pod pokličkou dusit dalších 10 minut.
Na závěr jsem pouze dosolila a dopepřila.
Jako přílohu jsem zvolila celerové hranolky, které jsem vyrobila tak, že jsem bulvu celeru oloupala, nakrájela na jemné hranolky a na slunečnicovém oleji je cca 20 minut smažila. Celeru trvá poměrně dlouho, než začne zlátnout, proto tak dlouhý čas smažení.
Dobrou chuť!