Při výrobě houstiček jsem se inspirovala receptem zveřejněným na webu www.sweetashoney.co.
Původní recept jsem si trochu upravila, doplnila a pořád si myslím, že u houstiček máte dostatek prostoru k vlastním inovacím. Můžete přidat koření, bylinky, sušená rajčata, olivy, cibuli, česnek, jednoduše na co máte chuť.
Do mísy jsem si připravila 1 a ¼ hrnku (na odměrce značeno také jako cup) mandlové mouky, ¼ hrnku kokosové mouky, ¼ hrnku a 1 polévkovou lžíci psylia, 3 polévkové lžíce konopných semínek,
1 polévkovou lžíci mletého lněného semínka, ¾ čajové lžičky soli a 2 čajové lžičky kypřícího prášku
z vinného kamene.
Směs jsem promíchala a přidala jsem 2 čajové lžičky jablečného octa, 1 polévkovou lžíci olivového oleje, 1 hrníček horké vody a 1 na drobno nakrájenou osmaženou cibuli. Opět jsem dobře promíchala
a nechala cca 10 minut odstát.
Následně jsem ze směsi vytvarovala houstičky (doporučuji navlhčit si dlaně), které jsem pokladla na plech s pečícím papírem. Můžete je posypat kmínem, dýňovými semínky, sezamovými semínky nebo třeba solí. Mně se k přidané cibuli žádná posypka nehodila, proto jsem houstičky nechala čisté. Houstičky jsem pekla v troubě na 180 stupňů cca 50 minut. Pokud si nebudete jisti, zda jsou houstičky dopečené, použijte starý trik a píchněte do nich špejlí.
Je to opravdu jednoduché a na pár dní máte vystaráno o zdravější verzi pečiva.