• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Bezlepkové houstičky (VEGAN)

Rubriky receptů: PečivoVeganské


Pečivo – zakázané při každé redukční dietě. Avšak ruku na srdce, komu alespoň občas nechybí. Proto jsem se rozhodla pátrat po nízkosacharidové verzi a podařilo se mi vytvořit chutné houštičky, kterými běžné pečivo bez problémů nahradíte.

Ingredience:

  • 1 a ¼ hrnku (v odměrce označováno jako cup) mandlové mouky
  • ¼ hrnku kokosové mouky
  • ¼ hrnku a 1 polévková lžíce psylia
  • 3 polévkové lžíce konopných semínek
  • 1 polévková lžíce mletého lněného semínka
  • ¾ čajové lžičky soli
  • 2 čajové lžičky kypřícího prášku z vinného kamene
  • 2 čajové lžičky jablečného octa
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 hrníček horké vody
  • 1 na drobno nakrájená osmažená cibule

Postup přípravy:

Při výrobě houstiček jsem se inspirovala receptem zveřejněným na webu www.sweetashoney.co.

Původní recept jsem si trochu upravila, doplnila a pořád si myslím, že u houstiček máte dostatek prostoru k vlastním inovacím. Můžete přidat koření, bylinky, sušená rajčata, olivy, cibuli, česnek, jednoduše na co máte chuť.

Do mísy jsem si připravila 1 a ¼ hrnku (na odměrce značeno také jako cup) mandlové mouky, ¼ hrnku kokosové mouky, ¼ hrnku a 1 polévkovou lžíci psylia, 3 polévkové lžíce konopných semínek,
1 polévkovou lžíci mletého lněného semínka, ¾ čajové lžičky soli a 2 čajové lžičky kypřícího prášku
z vinného kamene
.

Směs jsem promíchala a přidala jsem 2 čajové lžičky jablečného octa, 1 polévkovou lžíci olivového oleje, 1 hrníček horké vody a 1 na drobno nakrájenou osmaženou cibuli. Opět jsem dobře promíchala
a nechala cca 10 minut odstát.

Hotové těsto.

Následně jsem ze směsi vytvarovala houstičky (doporučuji navlhčit si dlaně), které jsem pokladla na plech s pečícím papírem. Můžete je posypat kmínem, dýňovými semínky, sezamovými semínky nebo třeba solí. Mně se k přidané cibuli žádná posypka nehodila, proto jsem houstičky nechala čisté. Houstičky jsem pekla v troubě na 180 stupňů cca 50 minut. Pokud si nebudete jisti, zda jsou houstičky dopečené, použijte starý trik a píchněte do nich špejlí.

Je to opravdu jednoduché a na pár dní máte vystaráno o zdravější verzi pečiva.

 

 

Sdílet
2

Další recepty

23. 11. 2019

MAC N‘ CHEESE (VEGAN)


Přečíst více
12. 10. 2019

Jarní závitky z trouby (VEGAN)


Přečíst více
13. 1. 2020

Pikantní konjakové nudle (VEGAN)


Přečíst více
1. 4. 2020

Tofu rarášci (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram