• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Bezlepkové houstičky (VEGAN)

Rubriky receptů: PečivoVeganské


Pečivo – zakázané při každé redukční dietě. Avšak ruku na srdce, komu alespoň občas nechybí. Proto jsem se rozhodla pátrat po nízkosacharidové verzi a podařilo se mi vytvořit chutné houštičky, kterými běžné pečivo bez problémů nahradíte.

Ingredience:

  • 1 a ¼ hrnku (v odměrce označováno jako cup) mandlové mouky
  • ¼ hrnku kokosové mouky
  • ¼ hrnku a 1 polévková lžíce psylia
  • 3 polévkové lžíce konopných semínek
  • 1 polévková lžíce mletého lněného semínka
  • ¾ čajové lžičky soli
  • 2 čajové lžičky kypřícího prášku z vinného kamene
  • 2 čajové lžičky jablečného octa
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 hrníček horké vody
  • 1 na drobno nakrájená osmažená cibule

Postup přípravy:

Při výrobě houstiček jsem se inspirovala receptem zveřejněným na webu www.sweetashoney.co.

Původní recept jsem si trochu upravila, doplnila a pořád si myslím, že u houstiček máte dostatek prostoru k vlastním inovacím. Můžete přidat koření, bylinky, sušená rajčata, olivy, cibuli, česnek, jednoduše na co máte chuť.

Do mísy jsem si připravila 1 a ¼ hrnku (na odměrce značeno také jako cup) mandlové mouky, ¼ hrnku kokosové mouky, ¼ hrnku a 1 polévkovou lžíci psylia, 3 polévkové lžíce konopných semínek,
1 polévkovou lžíci mletého lněného semínka, ¾ čajové lžičky soli a 2 čajové lžičky kypřícího prášku
z vinného kamene
.

Směs jsem promíchala a přidala jsem 2 čajové lžičky jablečného octa, 1 polévkovou lžíci olivového oleje, 1 hrníček horké vody a 1 na drobno nakrájenou osmaženou cibuli. Opět jsem dobře promíchala
a nechala cca 10 minut odstát.

Hotové těsto.

Následně jsem ze směsi vytvarovala houstičky (doporučuji navlhčit si dlaně), které jsem pokladla na plech s pečícím papírem. Můžete je posypat kmínem, dýňovými semínky, sezamovými semínky nebo třeba solí. Mně se k přidané cibuli žádná posypka nehodila, proto jsem houstičky nechala čisté. Houstičky jsem pekla v troubě na 180 stupňů cca 50 minut. Pokud si nebudete jisti, zda jsou houstičky dopečené, použijte starý trik a píchněte do nich špejlí.

Je to opravdu jednoduché a na pár dní máte vystaráno o zdravější verzi pečiva.

 

 

Sdílet
2

Další recepty

27. 10. 2019

Plněné papriky podle mojí babičky


Přečíst více
21. 4. 2020

Pickles (VEGAN)


Přečíst více
26. 6. 2020

Luštěninová polévka (VEGAN)


Přečíst více
12. 5. 2020

Těstoviny Aglio Olio (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram