• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself

Rizoto s cuketou a sušenými rajčaty (VEGAN)

Rubriky receptů: Hlavní chodyItalskéRýžeVeganskéZelenina


Kdyby se jen chuť dala přenášet obrazovkou… Tohle je prostě perfektní!

Ingredience:

1 porce:

  • 100 g rýže na italské rizoto
  • 1 malá cuketa
  • 1 stroužek česneku
  • 1/4 červené cibule
  • 1 polévková lžíce sušených rajčat v oleji
  • 1 polévková lžíce veganského parmazánu
  • 1/2 polévkové lžíce veganského másla
  • Zeleninový vývar
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Čerstvá bazalka

Postup přípravy:

Do pánve na olivový olej dejte zesklovatět na měsíčky nakrájenou červenou cibuli.

Přidejte na kostičky nakrájenou cuketu a na tenké plátky nakrájený česnek.

Restujte 5 minut.

Přidejte nakrájená sušená rajčata (ty z Mandlárny nemají chybu!).

Osolte a opepřete.

Přidejte rýži a restujte 3 minuty.

Rýži postupně podlévejte zeleninovým vývarem, dokud nebude téměř uvařená.

Vmíchejte veganské máslo (výborné je Alsan bio) a veganský parmazán (doporučuji od Green Vie).

Nechte pod pokličkou pár minut dojít.

Ozdobte čerstvou bazalkou a veganským parmazánem.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

12. 1. 2020

Musaka (VEGAN)


Přečíst více
4. 1. 2020

Tomatová polévka (VEGAN)


Přečíst více
14. 11. 2019

Čočkové „boloňské“ špagety (VEGAN)


Přečíst více
30. 3. 2020

Sekaná (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram