• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Rizoto s cuketou a sušenými rajčaty (VEGAN)

Rubriky receptů: Hlavní chodyItalskéRýžeVeganskéZelenina


Kdyby se jen chuť dala přenášet obrazovkou… Tohle je prostě perfektní!

Ingredience:

1 porce:

  • 100 g rýže na italské rizoto
  • 1 malá cuketa
  • 1 stroužek česneku
  • 1/4 červené cibule
  • 1 polévková lžíce sušených rajčat v oleji
  • 1 polévková lžíce veganského parmazánu
  • 1/2 polévkové lžíce veganského másla
  • Zeleninový vývar
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Čerstvá bazalka

Postup přípravy:

Do pánve na olivový olej dejte zesklovatět na měsíčky nakrájenou červenou cibuli.

Přidejte na kostičky nakrájenou cuketu a na tenké plátky nakrájený česnek.

Restujte 5 minut.

Přidejte nakrájená sušená rajčata (ty z Mandlárny nemají chybu!).

Osolte a opepřete.

Přidejte rýži a restujte 3 minuty.

Rýži postupně podlévejte zeleninovým vývarem, dokud nebude téměř uvařená.

Vmíchejte veganské máslo (výborné je Alsan bio) a veganský parmazán (doporučuji od Green Vie).

Nechte pod pokličkou pár minut dojít.

Ozdobte čerstvou bazalkou a veganským parmazánem.

Dobrou chuť!

Sdílet
1

Další recepty

11. 1. 2020

Ovocný koláč (VEGAN)


Přečíst více
13. 10. 2020

Cuketové chlupaté knedlíky se zelím (VEGETARIÁN/VEGAN)


Přečíst více
8. 3. 2020

Bramborový krém (VEGAN)


Přečíst více
21. 4. 2020

Pickles (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram