• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Rizoto s cuketou a sušenými rajčaty (VEGAN)

Rubriky receptů: Hlavní chodyItalskéRýžeVeganskéZelenina


Kdyby se jen chuť dala přenášet obrazovkou… Tohle je prostě perfektní!

Ingredience:

1 porce:

  • 100 g rýže na italské rizoto
  • 1 malá cuketa
  • 1 stroužek česneku
  • 1/4 červené cibule
  • 1 polévková lžíce sušených rajčat v oleji
  • 1 polévková lžíce veganského parmazánu
  • 1/2 polévkové lžíce veganského másla
  • Zeleninový vývar
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Čerstvá bazalka

Postup přípravy:

Do pánve na olivový olej dejte zesklovatět na měsíčky nakrájenou červenou cibuli.

Přidejte na kostičky nakrájenou cuketu a na tenké plátky nakrájený česnek.

Restujte 5 minut.

Přidejte nakrájená sušená rajčata (ty z Mandlárny nemají chybu!).

Osolte a opepřete.

Přidejte rýži a restujte 3 minuty.

Rýži postupně podlévejte zeleninovým vývarem, dokud nebude téměř uvařená.

Vmíchejte veganské máslo (výborné je Alsan bio) a veganský parmazán (doporučuji od Green Vie).

Nechte pod pokličkou pár minut dojít.

Ozdobte čerstvou bazalkou a veganským parmazánem.

Dobrou chuť!

Sdílet
2

Další recepty

21. 4. 2020

Pickles (VEGAN)


Přečíst více
24. 11. 2019

Rýžový papír á la slanina (VEGAN)


Přečíst více
3. 2. 2020

Zeleninový salát s řepou a koktejlovou zálivkou (VEGAN)


Přečíst více
23. 2. 2020

Švédské kuličky (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram