• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

MAC N‘ CHEESE (VEGAN)

Rubriky receptů: Beyond MeatHlavní chodyTěstovinyVeganské


Mac n‘ Cheese se u nás netěší takové oblibě jako v USA, ale pokud je ochutnáte, musíte uznat, že makaróny v sýrové omáčce mají něco do sebe. Zkuste si uvařit jejich veganskou verzi, nebudete litovat!

Ingredience:

  • 300 g makarónů
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 stroužek česneku
  • 1/4 bulvy tuřínu (nebo 1 brambor)
  • 3 hrsti kešu ořechů
  • 1 a 1/2 hrnku (cup) mandlového neslazeného mléka
  • 3 polévkové lžíce lahůdkového droždí
  • 1 čajová lžička francouzské hořčice
  • 1 čajová lžička sušeného česneku
  • 1 čajová lžička sušené cibule
  • 1 čajová lžička uzené papriky
  • 1 čajová lžička veganského másla
  • 2 plátky veganského sýru
  • Veganský parmazán na posyp
  • 1 polévková lžíce zeleninového bujónu
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

Základem Mac n‘ Cheese je omáčka a proto začneme její výrobou.

Do vody nasypte 1 polévkovou lžíci zeleninové instantní polévky bez tuku NAHRIN (či jiného Vašeho oblíbeného zeleninového bujónu) a dejte vařit 1 očištěnou mrkev, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 1/4 bulvy tuřínu (případně 1 brambor) a 3 hrsti kešu ořechů.

Zeleninu a kešu vařte do měkka přibližně 45 minut.

Uvařenou zeleninu a kešu dejte do mixéru, přilijte 1 a 1/2 hrnku/cup neslazeného mandlového mléka, přidejte 3 polévkové lžíce lahůdkového droždí, 1 čajovou lžičku francouzské hořčice, 1 čajovou lžičku sušeného česneku, 1 čajovou lžičku sušené cibule, 1 čajovou lžičku uzené papriky a 1 lžíci veganského másla.

Mixujte do té doby, než Vám vznikne hladká omáčka. Dochuťte solí a pepřem. Pokud by Vám omáčka zhoustla více, než si představujete, přidejte pár lžic vody, ve které vaříte těstoviny.

300 g makarónů uvařte ve vývaru, ve kterém jste vařili zeleninu a kešu.

Uvařené makaróny zceďte, umístěte do zapékací mísy, smíchejte s 2 na drobno nakrájenými plátky veganského sýru a s připravenou omáčkou. Takto připravené makaróny na povrchu posypte veganským parmazánem.

Zapékejte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 20 minut.

Volitelné přísady:

Pokud chcete Mac n‘ Cheese trochu ozvláštnit, přidejte 1 kus Beyond Sausage a 4 nakrájené žampióny.

Beyond Sausage na půl rozmrazte, nakrájejte na kolečka a z obou stran opečte. Přidejte 4 nakrájené žampióny a restujte další 2 minuty. Takto připravenou směs smíchejte s makaróny v zapékací míse před tím, než je zalijete omáčkou.

Dobrou chuť!

 

 

Sdílet
2

Další recepty

9. 9. 2021

Halušky (VEGAN)


Přečíst více
28. 10. 2019

Beyond Sausage Pasta (VEGAN)


Přečíst více
5. 2. 2020

Čokoládovo malinový dort (VEGAN)


Přečíst více
21. 4. 2020

Pickles (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram