• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

MAC N‘ CHEESE (VEGAN)

Rubriky receptů: Beyond MeatHlavní chodyTěstovinyVeganské


Mac n‘ Cheese se u nás netěší takové oblibě jako v USA, ale pokud je ochutnáte, musíte uznat, že makaróny v sýrové omáčce mají něco do sebe. Zkuste si uvařit jejich veganskou verzi, nebudete litovat!

Ingredience:

  • 300 g makarónů
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 stroužek česneku
  • 1/4 bulvy tuřínu (nebo 1 brambor)
  • 3 hrsti kešu ořechů
  • 1 a 1/2 hrnku (cup) mandlového neslazeného mléka
  • 3 polévkové lžíce lahůdkového droždí
  • 1 čajová lžička francouzské hořčice
  • 1 čajová lžička sušeného česneku
  • 1 čajová lžička sušené cibule
  • 1 čajová lžička uzené papriky
  • 1 čajová lžička veganského másla
  • 2 plátky veganského sýru
  • Veganský parmazán na posyp
  • 1 polévková lžíce zeleninového bujónu
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

Základem Mac n‘ Cheese je omáčka a proto začneme její výrobou.

Do vody nasypte 1 polévkovou lžíci zeleninové instantní polévky bez tuku NAHRIN (či jiného Vašeho oblíbeného zeleninového bujónu) a dejte vařit 1 očištěnou mrkev, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 1/4 bulvy tuřínu (případně 1 brambor) a 3 hrsti kešu ořechů.

Zeleninu a kešu vařte do měkka přibližně 45 minut.

Uvařenou zeleninu a kešu dejte do mixéru, přilijte 1 a 1/2 hrnku/cup neslazeného mandlového mléka, přidejte 3 polévkové lžíce lahůdkového droždí, 1 čajovou lžičku francouzské hořčice, 1 čajovou lžičku sušeného česneku, 1 čajovou lžičku sušené cibule, 1 čajovou lžičku uzené papriky a 1 lžíci veganského másla.

Mixujte do té doby, než Vám vznikne hladká omáčka. Dochuťte solí a pepřem. Pokud by Vám omáčka zhoustla více, než si představujete, přidejte pár lžic vody, ve které vaříte těstoviny.

300 g makarónů uvařte ve vývaru, ve kterém jste vařili zeleninu a kešu.

Uvařené makaróny zceďte, umístěte do zapékací mísy, smíchejte s 2 na drobno nakrájenými plátky veganského sýru a s připravenou omáčkou. Takto připravené makaróny na povrchu posypte veganským parmazánem.

Zapékejte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 20 minut.

Volitelné přísady:

Pokud chcete Mac n‘ Cheese trochu ozvláštnit, přidejte 1 kus Beyond Sausage a 4 nakrájené žampióny.

Beyond Sausage na půl rozmrazte, nakrájejte na kolečka a z obou stran opečte. Přidejte 4 nakrájené žampióny a restujte další 2 minuty. Takto připravenou směs smíchejte s makaróny v zapékací míse před tím, než je zalijete omáčkou.

Dobrou chuť!

 

 

Sdílet
2

Další recepty

28. 10. 2019

Nekuřecí řízek s bramborovou kaší (VEGAN)


Přečíst více
12. 11. 2019

Muffiny (VEGAN)


Přečíst více
8. 3. 2020

Rizoto s cuketou a sušenými rajčaty (VEGAN)


Přečíst více
13. 1. 2020

Banánový chléb (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram