• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Bramboračka (VEGAN)

Rubriky receptů: BramboryČeská kuchyněHoubyPolévkyVeganskéZelenina


Staročeská tradiční polévka, která se neomrzí!

Ingredience:

4 porce:

  • 1 cibule
  • 1 mrkev (větší)
  • 2 brambory
  • 2 stroužky česneku
  • Hrst sušených hub
  • Zeleninový vývar (zeleninový bujón)
  • 2 polévkové lžíce cizrnové mouky
  • 1 čajová lžička majoránky
  • Sůl
  • Pepř
  • Rostlinný olej

Postup přípravy:

Sušené houby namočte do vody a nechte alespoň 1 hodinu odstát.

Cibuli, mrkev a brambory nakrájejte na kostičky.

Dejte restovat do hrnce na rostlinný olej.

Osolte a opepřete.

Po cca 5 minutách zaprašte moukou a dobře promíchejte.

Přidejte prolisovaný česnek.

Restujte další 2 minuty.

Přidejte houby i s vodou, ve které se namáčely.

Zalijte minimálně 1 l zeleninového vývaru (případně použijte zeleninový bujón, např. Tellofix Classic či Instantní zeleninovou polévku bez tuku Nahrin).

Vařte cca 15 minut, než zelenina změkne.

Na závěr přidejte majoránku.

Dochuťte solí a pepřem.

Dobrou chuť!

 

 

Sdílet
1

Další recepty

21. 5. 2020

Gratinovaný chřest s tofu slaninou (VEGAN)


Přečíst více
11. 2. 2020

Nekuřecí kousky v omáčce s rýží (VEGAN)


Přečíst více
11. 1. 2020

Zeleninové rizoto s uzeným tofu (VEGAN)


Přečíst více
14. 3. 2020

Nekuřecí čína (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram