• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

ROBI plátky s houbami, kapary a smetanou (VEGAN)

Rubriky receptů: Hlavní chodyHoubyROBIVeganské


Občas mám strašnou chuť na omáčku. Možná si budete říkat, že moje variace omáček s ROBI jsou na stejné brdo,
ale každá je trochu jiná a je přeci dobré obměňovat a zkoušet nové kombinace. A zrovna tato kombinace je moooc dobrá!

Ingredience:

  • 200 g ROBI plátky
  • 100 g hnědých žampiónů
  • 280 g směsi lesních hub
    ve sladkokyselém nálevu
  • 3 čajové lžičky nakládaných kaparů
  • 3 čajové lžičky kaparové vody
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 2 bobkové listy
  • 100 ml rostlinné smetany
    na vaření
  • 1 čajová lžička kuzu škrobu
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej
  • 4 špetky kopru

 

Postup přípravy:

Do hluboké pánve se silným dnem jsem na kapku olivového oleje dala opéct ROBI plátky, které jsem osolila a opepřila. Stačí 2 minuty z každé strany.

Přidala jsem 100 g načtvrcených hnědých žampiónů, 280 g směsi lesních hub ve sladkokyselém nálevu (např. Franz Josef), které jsem zcedila, 3 čajové lžičky nakládaných kaparů a stejné množství kaparové vody.

Na mírném ohni jsem 5 minut restovala, přilila jsem 100 ml suchého bílého vína, nechala vypařit, podlila jsem trochou vody, přidala 2 ks bobkového listu a pod pokličkou jsem dusila 30 minut.

Přidala jsem 100 ml rostlinné smetany na vaření a 200 ml vody, do které jsem vmíchala vrchovatou čajovou lžičku kuzu škrobu.

Vše jsem promíchala, přidala jsem 4 špetky kopru a nechala pod pokličkou dusit dalších 10 minut.
Na závěr jsem pouze dosolila a dopepřila.

Jako přílohu jsem zvolila celerové hranolky, které jsem vyrobila tak, že jsem bulvu celeru oloupala, nakrájela na jemné hranolky a na slunečnicovém oleji je cca 20 minut smažila. Celeru trvá poměrně dlouho, než začne zlátnout, proto tak dlouhý čas smažení.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

16. 3. 2020

Houbové těstoviny (VEGAN)


Přečíst více
12. 10. 2019

Hrachová kaše (VEGAN)


Přečíst více
23. 2. 2020

Švédské kuličky (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

Segedínský guláš (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram