• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

ROBI plátky s houbami, kapary a smetanou (VEGAN)

Rubriky receptů: Hlavní chodyHoubyROBIVeganské


Občas mám strašnou chuť na omáčku. Možná si budete říkat, že moje variace omáček s ROBI jsou na stejné brdo,
ale každá je trochu jiná a je přeci dobré obměňovat a zkoušet nové kombinace. A zrovna tato kombinace je moooc dobrá!

Ingredience:

  • 200 g ROBI plátky
  • 100 g hnědých žampiónů
  • 280 g směsi lesních hub
    ve sladkokyselém nálevu
  • 3 čajové lžičky nakládaných kaparů
  • 3 čajové lžičky kaparové vody
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 2 bobkové listy
  • 100 ml rostlinné smetany
    na vaření
  • 1 čajová lžička kuzu škrobu
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej
  • 4 špetky kopru

 

Postup přípravy:

Do hluboké pánve se silným dnem jsem na kapku olivového oleje dala opéct ROBI plátky, které jsem osolila a opepřila. Stačí 2 minuty z každé strany.

Přidala jsem 100 g načtvrcených hnědých žampiónů, 280 g směsi lesních hub ve sladkokyselém nálevu (např. Franz Josef), které jsem zcedila, 3 čajové lžičky nakládaných kaparů a stejné množství kaparové vody.

Na mírném ohni jsem 5 minut restovala, přilila jsem 100 ml suchého bílého vína, nechala vypařit, podlila jsem trochou vody, přidala 2 ks bobkového listu a pod pokličkou jsem dusila 30 minut.

Přidala jsem 100 ml rostlinné smetany na vaření a 200 ml vody, do které jsem vmíchala vrchovatou čajovou lžičku kuzu škrobu.

Vše jsem promíchala, přidala jsem 4 špetky kopru a nechala pod pokličkou dusit dalších 10 minut.
Na závěr jsem pouze dosolila a dopepřila.

Jako přílohu jsem zvolila celerové hranolky, které jsem vyrobila tak, že jsem bulvu celeru oloupala, nakrájela na jemné hranolky a na slunečnicovém oleji je cca 20 minut smažila. Celeru trvá poměrně dlouho, než začne zlátnout, proto tak dlouhý čas smažení.

Dobrou chuť!

Sdílet
0

Další recepty

14. 3. 2020

Bramboračka (VEGAN)


Přečíst více
14. 4. 2020

Pečený dýňový krém (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

Restovaná rýže s tofu a zeleninou (VEGAN)


Přečíst více
28. 10. 2019

Nekuřecí řízek s bramborovou kaší (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram