• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Buddha’s Delight (VEGAN)

Rubriky receptů: AsijskéHlavní chodyRýžeVeganské


V New Yorku jsem měla tu čest seznámit se v čínské čtvrti s jídlem zvaným Buddha’s Delight, které nás všechny nadchlo. Od té doby se snažím vyrobit si ho doma. Byť nemůžu říct, že by se mi podařilo na 100 % získat tu stejnou chuť, tak jsem se jí alespoň přiblížila. Na You Tube je spousta videoreceptů a všechny jsou trochu jiné, takže tady
je ten můj.

Ingredience:

  • Olivový olej
  • Sezamový olej
  • Tamari sójová omáčka
  • Veggie nudličky
  • Kuzu škrob
  • Zeleninový vývar
  • Drcené chilli
  • Rýžový ocet
  • Saké
  • Kokosový cukr
  • ½ červené cibule
  • ½ mrkve
  • 4 ks hub shitake
  • 50 g hub shiimeji
  • 100 g hub enoki
  • ¼ cukety
  • 2 polévkové lžíce bambusových výhonků
  • ½ čajové lžičky nakrájeného zázvoru
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • Jasmínová rýže

Postup přípravy:

Pro tento recept se používá sušené tofu (dried tofu skin/bean curd), které miluju, ale které se u nás obtížně shání. A protože jsem svou zásobu již spotřebovala, musela jsem si najít náhradu. Můžete zvolit tofu, které vysušíte, nakrájíte a opečete. Já jsem si zrovna koupila Garden Gourmet veganské veggie nudličky, které na náš trh přinesla společnost Nestlé, takže byla ideální příležitost je vyzkoušet.

V misce jsem si připravila čajovou lžičku Tamari sójové omáčky, 1 polévkovou lžíci olivového oleje,
½ čajové lžičky škrobu kuzu, vše promíchala a nudličky nechala asi půl hodiny marinovat.

V mezičase jsem si nakrájela ½ červené cibule, ½ mrkve, 4 ks hub shitake, 50 g hub shiimeji, 100 g hub enoki, ¼ cukety a připravila si 2 polévkové lžíce bambusových výhonků, ½ čajové lžičky nakrájeného zázvoru a 1 stroužek prolisovaného česneku. Zeleninu a houby vybírám podle toho, co mám zrovna doma. Pokud nemám čerstvé houby, používám sušené jidášovo ucho. Ze zeleniny ráda přidávám také pak choy a vodní kaštany.

Pro zálivku jsem si připravila ¾ hrníčku/cup zeleninového vývaru (například má oblíbená Nahrin Zeleninová instantní polévka bez tuku), 1 čajovou lžičku Tamari sójové omáčky, 1 čajovou lžičku saké,
1 čajovou lžičku rýžového octu, 1 čajovou lžičku kokosového cukru, 1 a ½ čajové lžičky kuzu škrobu
a špetku drceného chilli.

Na pánvi jsem prvně orestovala veggie nudličky, které jsem poté přemístila zpět do misky. Do pánve jsem přidala 2 polévkové lžíce sezamového oleje, česnek a zázvor. Restovala jsem pouze chviličku,
aby se česnek nespálil. Postupně jsem přidávala připravenou zeleninu. Začněte tou, které zabere nejdelší čas změknout. Cca po 5 minutách jsem pánev zalila připravenou zálivkou, přikryla pokličkou
a nechala dalších 5 minut na mírném plamenu probublávat. Nakonec jsem do směsi přidala veggie nudličky (které mě mimochodem úplně nenadchly, příště se tedy vrátím k tofu).

Někteří do směsi vmíchají skleněné nudle. Já mám k tomuto pokrmu radši jasmínovou rýži.

 

Sdílet
1

Další recepty

13. 1. 2020

Pikantní konjakové nudle (VEGAN)


Přečíst více
8. 3. 2020

Caesar salát s křupavou cizrnou (VEGAN)


Přečíst více
15. 10. 2019

Gulášová polévka (VEGAN)


Přečíst více
9. 9. 2021

Halušky (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram