• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself

Buddha’s Delight (VEGAN)

Rubriky receptů: AsijskéHlavní chodyRýžeVeganské


V New Yorku jsem měla tu čest seznámit se v čínské čtvrti s jídlem zvaným Buddha’s Delight, které nás všechny nadchlo. Od té doby se snažím vyrobit si ho doma. Byť nemůžu říct, že by se mi podařilo na 100 % získat tu stejnou chuť, tak jsem se jí alespoň přiblížila. Na You Tube je spousta videoreceptů a všechny jsou trochu jiné, takže tady
je ten můj.

Ingredience:

  • Olivový olej
  • Sezamový olej
  • Tamari sójová omáčka
  • Veggie nudličky
  • Kuzu škrob
  • Zeleninový vývar
  • Drcené chilli
  • Rýžový ocet
  • Saké
  • Kokosový cukr
  • ½ červené cibule
  • ½ mrkve
  • 4 ks hub shitake
  • 50 g hub shiimeji
  • 100 g hub enoki
  • ¼ cukety
  • 2 polévkové lžíce bambusových výhonků
  • ½ čajové lžičky nakrájeného zázvoru
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • Jasmínová rýže

Postup přípravy:

Pro tento recept se používá sušené tofu (dried tofu skin/bean curd), které miluju, ale které se u nás obtížně shání. A protože jsem svou zásobu již spotřebovala, musela jsem si najít náhradu. Můžete zvolit tofu, které vysušíte, nakrájíte a opečete. Já jsem si zrovna koupila Garden Gourmet veganské veggie nudličky, které na náš trh přinesla společnost Nestlé, takže byla ideální příležitost je vyzkoušet.

V misce jsem si připravila čajovou lžičku Tamari sójové omáčky, 1 polévkovou lžíci olivového oleje,
½ čajové lžičky škrobu kuzu, vše promíchala a nudličky nechala asi půl hodiny marinovat.

V mezičase jsem si nakrájela ½ červené cibule, ½ mrkve, 4 ks hub shitake, 50 g hub shiimeji, 100 g hub enoki, ¼ cukety a připravila si 2 polévkové lžíce bambusových výhonků, ½ čajové lžičky nakrájeného zázvoru a 1 stroužek prolisovaného česneku. Zeleninu a houby vybírám podle toho, co mám zrovna doma. Pokud nemám čerstvé houby, používám sušené jidášovo ucho. Ze zeleniny ráda přidávám také pak choy a vodní kaštany.

Pro zálivku jsem si připravila ¾ hrníčku/cup zeleninového vývaru (například má oblíbená Nahrin Zeleninová instantní polévka bez tuku), 1 čajovou lžičku Tamari sójové omáčky, 1 čajovou lžičku saké,
1 čajovou lžičku rýžového octu, 1 čajovou lžičku kokosového cukru, 1 a ½ čajové lžičky kuzu škrobu
a špetku drceného chilli.

Na pánvi jsem prvně orestovala veggie nudličky, které jsem poté přemístila zpět do misky. Do pánve jsem přidala 2 polévkové lžíce sezamového oleje, česnek a zázvor. Restovala jsem pouze chviličku,
aby se česnek nespálil. Postupně jsem přidávala připravenou zeleninu. Začněte tou, které zabere nejdelší čas změknout. Cca po 5 minutách jsem pánev zalila připravenou zálivkou, přikryla pokličkou
a nechala dalších 5 minut na mírném plamenu probublávat. Nakonec jsem do směsi přidala veggie nudličky (které mě mimochodem úplně nenadchly, příště se tedy vrátím k tofu).

Někteří do směsi vmíchají skleněné nudle. Já mám k tomuto pokrmu radši jasmínovou rýži.

 

Sdílet
1

Další recepty

8. 12. 2019

Orestované bok choy (VEGAN)


Přečíst více
12. 1. 2020

Musaka (VEGAN)


Přečíst více
30. 1. 2020

Zapékané brambory (VEGETARIÁNSKÉ)


Přečíst více
26. 6. 2020

Luštěninová polévka (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram