• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Zimní polévka s chutí Orientu (VEGAN)

Rubriky receptů: AsijskéLuštěninyPolévkyVeganskéZelenina


Už máte taky plné zuby té zimy a šeda venku? Zahřejte se a vykouzlete si úsměv na rtech zimní polévkou s chutí Orientu.

Ingredience:

5-6 porcí:

  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 čajová lžička zázvoru
  • 350 g batátu
  • 2 střední mrkve
  • 100 g červené čočky
  • 1 polévková lžíce zeleninového bujónu (Zeleninová polévka
    bez tuku Nahrin)
  • 1 polévková lžíce konzervovaných loupaných
    a krájených rajčat
  • 1 polévková lžíce jemné kari pasty
  • Chilli paprička (dle chuti)
  • 1 špetka kardamomu
  • 1 konzerva kokosového mléka
  • Olivový olej

Postup přípravy:

Do hrnce dejte na olivový olej zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli.

Přidejte nakrájený česnek a zázvor. Orestujte 2-3 minuty.

Přidejte nakrájený batát a mrkev. 5 minut restujte.

Přidejte červenou čočku. Promíchejte a zalijte vodou tak, aby byly všechny ingredience zakryté.

Ochuťte zeleninovým bujónem (já jsem použila Instantní zeleninovou polévku bez tuku Nahrin).

Přidejte rajčata, kari pastu a nakrájenou čerstvou chilli papričku.

Vařte pod pokličkou cca 20 minut, než bude zelenina měkká a čočka uvařená.

Důkladně rozmixujte.

Přidejte kardamom a kokosové mléko (já jsem použila Rapunzel).

Dobrou chuť!

 

Sdílet
1

Další recepty

24. 2. 2021

Zapečený lilek (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

Plněné bramboráky (VEGAN)


Přečíst více
14. 4. 2020

Pečený dýňový krém (VEGAN)


Přečíst více
11. 1. 2020

Ovocný koláč (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram