• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Zimní polévka s chutí Orientu (VEGAN)

Rubriky receptů: AsijskéLuštěninyPolévkyVeganskéZelenina


Už máte taky plné zuby té zimy a šeda venku? Zahřejte se a vykouzlete si úsměv na rtech zimní polévkou s chutí Orientu.

Ingredience:

5-6 porcí:

  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 čajová lžička zázvoru
  • 350 g batátu
  • 2 střední mrkve
  • 100 g červené čočky
  • 1 polévková lžíce zeleninového bujónu (Zeleninová polévka
    bez tuku Nahrin)
  • 1 polévková lžíce konzervovaných loupaných
    a krájených rajčat
  • 1 polévková lžíce jemné kari pasty
  • Chilli paprička (dle chuti)
  • 1 špetka kardamomu
  • 1 konzerva kokosového mléka
  • Olivový olej

Postup přípravy:

Do hrnce dejte na olivový olej zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli.

Přidejte nakrájený česnek a zázvor. Orestujte 2-3 minuty.

Přidejte nakrájený batát a mrkev. 5 minut restujte.

Přidejte červenou čočku. Promíchejte a zalijte vodou tak, aby byly všechny ingredience zakryté.

Ochuťte zeleninovým bujónem (já jsem použila Instantní zeleninovou polévku bez tuku Nahrin).

Přidejte rajčata, kari pastu a nakrájenou čerstvou chilli papričku.

Vařte pod pokličkou cca 20 minut, než bude zelenina měkká a čočka uvařená.

Důkladně rozmixujte.

Přidejte kardamom a kokosové mléko (já jsem použila Rapunzel).

Dobrou chuť!

 

Sdílet
1

Další recepty

2. 3. 2020

Pórková pomazánka (VEGAN)


Přečíst více
6. 4. 2020

Citronové těstoviny (VEGAN)


Přečíst více
12. 10. 2019

Jarní závitky z trouby (VEGAN)


Přečíst více
30. 6. 2020

Zeleninové placičky s Aioli (VEGAN/VEGETARIÁN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram