• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Cuketové chlupaté knedlíky se zelím (VEGETARIÁN/VEGAN)

Rubriky receptů: Česká kuchyněHlavní chodyTofuVegetariánskéZelenina


Nevíte co s cuketovou nadílkou? Uvařte si cuketové chlupaté knedlíky, nebudete litovat!

Ingredience:

2 porce:

Chlupaté knedlíky:

  • 230 g cukety
  • 120 g brambor
  • 1 polévková lžíce smažené cibule
  • 60 g hrubé mouky (špaldové)
  • 2 polévkové lžíce dětské krupice
  • 1 domácí vejce/veganské vejce
  • 1/2 polévkové lžíce škrobu
  • Sůl

Zelí:

  • 500 g kysaného zelí
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • Zeleninový bujón
  • Kmín
  • Brambor na zahuštění
  • Rostlinný olej

Tofu s cibulí:

  • Uzené tofu
  • 1 cibule
  • Rostlinný olej

Postup přípravy:

Chlupaté knedlíky:

Cuketu nastrouhejte nahrubo, brambory na jemno, nasolte a nechte 15 minut vypotit.

Vymačkejte přebytečnou vodu.

Přidejte vejce a smaženou cibuli, promíchejte.

Přidejte mouku, krupici a škrob.

Dobře promíchejte.

Připravte si hrnec s vroucí osolenou vodou.

Z těsta tvarujte malé knedlíky a vařte do měkka (cca 5 minut).

Tip: Vždy zkuste uvařit nejprve jeden knedlík, abyste věděli, že se nerozpadne. Pokud je potřeba, přidejte více mouky či škrobu.

Zelí:

Zelí slijte a pokud je hodně kyselé, propláchněte ho vodou.

Nakrájejte zelí na menší kousky.

V hrnci na rostlinném oleji nechte zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli.

Přidejte zelí.

Přidejte na plátky nakrájený česnek.

Ochuťte zeleninovým bujónem (např. Tellofix Classic).

Přidejte špetku kmínu.

Podlijte trochou vody a duste cca 20 minut.

Přidejte jeden menší brambor nastrouhaný/rozemletý na kaši.

Vařte dalších 15 minut.

Tofu s cibulí:

V pánvi na rostlinném oleji osmažte na kostičky nakrájené uzené tofu, přidejte na drobno nakrájenou cibuli a vysmažte.

Cuketové chlupaté knedlíky podávejte se zelím a polijte osmaženým tofu s cibulí.

Dobrou chuť!

 

Sdílet
1

Další recepty

27. 10. 2019

Segedínský guláš (VEGAN)


Přečíst více
12. 5. 2020

Těstoviny Aglio Olio (VEGAN)


Přečíst více
14. 10. 2019

Dal Tadka (VEGAN)


Přečíst více
14. 10. 2020

Znojemská pečeně (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram