Rubriky receptů: Česká kuchyněHlavní chodyTofuVegetariánskéZelenina
Nevíte co s cuketovou nadílkou? Uvařte si cuketové chlupaté knedlíky, nebudete litovat!
2 porce:
Chlupaté knedlíky:
Zelí:
Tofu s cibulí:
Chlupaté knedlíky:
Cuketu nastrouhejte nahrubo, brambory na jemno, nasolte a nechte 15 minut vypotit.
Vymačkejte přebytečnou vodu.
Přidejte vejce a smaženou cibuli, promíchejte.
Přidejte mouku, krupici a škrob.
Dobře promíchejte.
Připravte si hrnec s vroucí osolenou vodou.
Z těsta tvarujte malé knedlíky a vařte do měkka (cca 5 minut).
Tip: Vždy zkuste uvařit nejprve jeden knedlík, abyste věděli, že se nerozpadne. Pokud je potřeba, přidejte více mouky či škrobu.
Zelí:
Zelí slijte a pokud je hodně kyselé, propláchněte ho vodou.
Nakrájejte zelí na menší kousky.
V hrnci na rostlinném oleji nechte zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli.
Přidejte zelí.
Přidejte na plátky nakrájený česnek.
Ochuťte zeleninovým bujónem (např. Tellofix Classic).
Přidejte špetku kmínu.
Podlijte trochou vody a duste cca 20 minut.
Přidejte jeden menší brambor nastrouhaný/rozemletý na kaši.
Vařte dalších 15 minut.
Tofu s cibulí:
V pánvi na rostlinném oleji osmažte na kostičky nakrájené uzené tofu, přidejte na drobno nakrájenou cibuli a vysmažte.
Cuketové chlupaté knedlíky podávejte se zelím a polijte osmaženým tofu s cibulí.
Dobrou chuť!