• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Cuketové chlupaté knedlíky se zelím (VEGETARIÁN/VEGAN)

Rubriky receptů: Česká kuchyněHlavní chodyTofuVegetariánskéZelenina


Nevíte co s cuketovou nadílkou? Uvařte si cuketové chlupaté knedlíky, nebudete litovat!

Ingredience:

2 porce:

Chlupaté knedlíky:

  • 230 g cukety
  • 120 g brambor
  • 1 polévková lžíce smažené cibule
  • 60 g hrubé mouky (špaldové)
  • 2 polévkové lžíce dětské krupice
  • 1 domácí vejce/veganské vejce
  • 1/2 polévkové lžíce škrobu
  • Sůl

Zelí:

  • 500 g kysaného zelí
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • Zeleninový bujón
  • Kmín
  • Brambor na zahuštění
  • Rostlinný olej

Tofu s cibulí:

  • Uzené tofu
  • 1 cibule
  • Rostlinný olej

Postup přípravy:

Chlupaté knedlíky:

Cuketu nastrouhejte nahrubo, brambory na jemno, nasolte a nechte 15 minut vypotit.

Vymačkejte přebytečnou vodu.

Přidejte vejce a smaženou cibuli, promíchejte.

Přidejte mouku, krupici a škrob.

Dobře promíchejte.

Připravte si hrnec s vroucí osolenou vodou.

Z těsta tvarujte malé knedlíky a vařte do měkka (cca 5 minut).

Tip: Vždy zkuste uvařit nejprve jeden knedlík, abyste věděli, že se nerozpadne. Pokud je potřeba, přidejte více mouky či škrobu.

Zelí:

Zelí slijte a pokud je hodně kyselé, propláchněte ho vodou.

Nakrájejte zelí na menší kousky.

V hrnci na rostlinném oleji nechte zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli.

Přidejte zelí.

Přidejte na plátky nakrájený česnek.

Ochuťte zeleninovým bujónem (např. Tellofix Classic).

Přidejte špetku kmínu.

Podlijte trochou vody a duste cca 20 minut.

Přidejte jeden menší brambor nastrouhaný/rozemletý na kaši.

Vařte dalších 15 minut.

Tofu s cibulí:

V pánvi na rostlinném oleji osmažte na kostičky nakrájené uzené tofu, přidejte na drobno nakrájenou cibuli a vysmažte.

Cuketové chlupaté knedlíky podávejte se zelím a polijte osmaženým tofu s cibulí.

Dobrou chuť!

 

Sdílet
1

Další recepty

8. 6. 2020

Mrkvová omáčka (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

Segedínský guláš (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

Jasmínové rizoto s chřestem (VEGAN)


Přečíst více
30. 3. 2020

Sekaná (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram