• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Francouzská cibulačka (VEGAN)

Rubriky receptů: PolévkyVeganskéZelenina


Francouzská klasika trochu jinak. Věřte mi, chytne Vás za srdce!

Ingredience:

3 porce:

  • 2 velké cibule
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • Zeleninový vývar/bujón
  • Sůl
  • Pepř
  • Petrželka
  • Olivový olej
  • Pečivo (bageta)
  • Veganský sýr
  • Oregáno

Postup přípravy:

Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.

V hrnci rozpalte olej.

Přidejte cibuli, osolte ji a opepřete.

Cibuli restujte, dokud nezezlátne (cca 10 minut).

Přilijte víno, promíchejte ho s cibulí a nechte ho odpařit.

Základ zasypte moukou a 1 minutu promíchávejte.

Přilijte zeleninový vývar (např. Zeleninová instantní polévka bez tuku Nahrin).

Polévku vařte 10-15 minut.

Ozdobte čerstvou petrželkou.

Pečivo nakrájejte na plátky a opečte ho na kapce oleje z obou stran.

Poklaďte sýrem, ochuťte oregánem a zapečte.

Polévku podávejte se zapečeným sýrovým pečivem.

Dobrou chuť!

Sdílet
1

Další recepty

8. 3. 2020

Sójová směs ve smetanové omáčce (VEGAN)


Přečíst více
8. 3. 2020

Rizoto s cuketou a sušenými rajčaty (VEGAN)


Přečíst více
8. 5. 2020

Asijské knedlíčky (VEGETARIÁNSKÉ)


Přečíst více
2. 2. 2020

Dušená kapusta s bramborem (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram