• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Gratinovaný chřest s tofu slaninou (VEGAN)

Rubriky receptů: Beyond MeatHlavní chodyTofuVeganskéZelenina


Chřestová sezóna je tady, pojďme si jí pořádně užít!

Ingredience:

2-4 porce:

  • 500 g bílého chřestu
  • 1 ks Beyond Sausage/veganské klobásy
  • 250 ml rostlinné smetany
  • 1 čajová lžička dijónské hořčice
  • Uzené tofu
  • Veganské máslo
  • Veganský parmazán
  • Sůl/Nahrom
  • Pepř
  • Rostlinný olej

Postup přípravy:

Chřest očistěte (oloupejte) a odřízněte tuhé konce.

Očištěný chřest připravte do zapékací mísy, osolte a opepřete.

Beyond Sausage nakrájejte na kostičky a opečte na pánvi ze všech stran (není potřeba používat olej).

Přilijte smetanu (např. Oatly), přidejte hořčici, osolte (či použijte Nahrom), promíchejte a provařte.

Připravenou smetanovou omáčkou s Beyond Sausage přelijte chřest.

Chřest zapékejte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 10 minut.

Chřest průběžně otáčejte.

Vyndejte zapékací mísu (chřest by měl nasát téměř celou smetanovou omáčku), na chřest poklaďte máslo a přilijte cca 1 dcl vody.

Chřest pečte do měkka a průběžně ho otáčejte.

V mezidobí si připravte tofu slaninu:

Uzené tofu nakrájejte na tenké nudličky, osolte a orestujte v pánvi na rostlinném oleji do křupava.

Hotový chřest ozdobte tofu slaninou a veganským parmazánem.

Dobrou chuť!

Sdílet
2

Další recepty

15. 10. 2019

Buddha’s Delight (VEGAN)


Přečíst více
23. 11. 2019

MAC N‘ CHEESE (VEGAN)


Přečíst více
28. 10. 2019

Beyond Sausage Pasta (VEGAN)


Přečíst více
26. 3. 2020

Kaštanové brownies (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram