Rubriky receptů: Beyond MeatHlavní chodyTofuVeganskéZelenina
Chřestová sezóna je tady, pojďme si jí pořádně užít!
2-4 porce:
Chřest očistěte (oloupejte) a odřízněte tuhé konce.
Očištěný chřest připravte do zapékací mísy, osolte a opepřete.
Beyond Sausage nakrájejte na kostičky a opečte na pánvi ze všech stran (není potřeba používat olej).
Přilijte smetanu (např. Oatly), přidejte hořčici, osolte (či použijte Nahrom), promíchejte a provařte.
Připravenou smetanovou omáčkou s Beyond Sausage přelijte chřest.
Chřest zapékejte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 10 minut.
Chřest průběžně otáčejte.
Vyndejte zapékací mísu (chřest by měl nasát téměř celou smetanovou omáčku), na chřest poklaďte máslo a přilijte cca 1 dcl vody.
Chřest pečte do měkka a průběžně ho otáčejte.
V mezidobí si připravte tofu slaninu:
Uzené tofu nakrájejte na tenké nudličky, osolte a orestujte v pánvi na rostlinném oleji do křupava.
Hotový chřest ozdobte tofu slaninou a veganským parmazánem.
Dobrou chuť!