• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Gratinovaný chřest s tofu slaninou (VEGAN)

Rubriky receptů: Beyond MeatHlavní chodyTofuVeganskéZelenina


Chřestová sezóna je tady, pojďme si jí pořádně užít!

Ingredience:

2-4 porce:

  • 500 g bílého chřestu
  • 1 ks Beyond Sausage/veganské klobásy
  • 250 ml rostlinné smetany
  • 1 čajová lžička dijónské hořčice
  • Uzené tofu
  • Veganské máslo
  • Veganský parmazán
  • Sůl/Nahrom
  • Pepř
  • Rostlinný olej

Postup přípravy:

Chřest očistěte (oloupejte) a odřízněte tuhé konce.

Očištěný chřest připravte do zapékací mísy, osolte a opepřete.

Beyond Sausage nakrájejte na kostičky a opečte na pánvi ze všech stran (není potřeba používat olej).

Přilijte smetanu (např. Oatly), přidejte hořčici, osolte (či použijte Nahrom), promíchejte a provařte.

Připravenou smetanovou omáčkou s Beyond Sausage přelijte chřest.

Chřest zapékejte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 10 minut.

Chřest průběžně otáčejte.

Vyndejte zapékací mísu (chřest by měl nasát téměř celou smetanovou omáčku), na chřest poklaďte máslo a přilijte cca 1 dcl vody.

Chřest pečte do měkka a průběžně ho otáčejte.

V mezidobí si připravte tofu slaninu:

Uzené tofu nakrájejte na tenké nudličky, osolte a orestujte v pánvi na rostlinném oleji do křupava.

Hotový chřest ozdobte tofu slaninou a veganským parmazánem.

Dobrou chuť!

Sdílet
2

Další recepty

14. 3. 2020

Bramboračka (VEGAN)


Přečíst více
14. 11. 2019

Čočkové „boloňské“ špagety (VEGAN)


Přečíst více
27. 10. 2019

Plněné bramboráky (VEGAN)


Přečíst více
8. 3. 2020

Rizoto s cuketou a sušenými rajčaty (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram