• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Gulášová polévka (VEGAN)

Rubriky receptů: Česká kuchyněPolévkyVeganskéVegetarian Butcher


Česká klasika v podání, které si zamilujete!

Ingredience:

4 porce:

  • 1 hrnek veganského mletého masa
  • 3 brambory
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 2 špetky drceného kmínu
  • 1 a ½ polévkové lžíce sladké papriky
  • ½ polévkové lžíce pálivé papriky
  • 2 polévkové lžíce jemně mleté mouky
  • 4 špetky majoránky
  • Zeleninový vývar (bujón)
  • Sůl
  • Pepř
  • Slunečnicový olej

 

Postup přípravy:

Na kvalitním slunečnicovém oleji orestujte do zlatova na drobno nakrájenou cibuli s drceným kmínem.

Přidejte veganské mleté maso (např. Vegetarian Butcher – lze zakoupit na PURO shop) a nakrájené oloupané brambory.

3 minuty promíchávejte.

Přidejte papriku.

Důkladně promíchejte a zalijte zeleninovým vývarem (např. Tellofix Classic / Instantní zeleninová polévka bez tuku Nahrin).

Přiveďte k varu.

Přidejte prolisovaný česnek a vařte 15 minut.

Připravte zásmažku.

V pánvi rozpalte 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje a přidejte mouku (jemně mletou) a pepř.

Zásmažku promíchávejte cca 3 minuty.

Jakmile zhnědne, máte hotovo.

Hotovou zásmažku přidejte do polévky a vařte dalších 15 minut.

Polévku dochuťte solí, pepřem a majoránkou.

Dobrou chuť!

Sdílet
2

Další recepty

8. 3. 2020

Rizoto s cuketou a sušenými rajčaty (VEGAN)


Přečíst více
19. 1. 2020

Bramborový kuba (VEGAN)


Přečíst více
12. 11. 2019

Muffiny (VEGAN)


Přečíst více
21. 6. 2020

Francouzská cibulačka (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram