• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
VEGEnevege.cz
  • Vegenevege
  • Recenze produktů
  • Recepty
  • Do It Yourself
✕

Gulášová polévka (VEGAN)

Rubriky receptů: Česká kuchyněPolévkyVeganskéVegetarian Butcher


Česká klasika v podání, které si zamilujete!

Ingredience:

4 porce:

  • 1 hrnek veganského mletého masa
  • 3 brambory
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 2 špetky drceného kmínu
  • 1 a ½ polévkové lžíce sladké papriky
  • ½ polévkové lžíce pálivé papriky
  • 2 polévkové lžíce jemně mleté mouky
  • 4 špetky majoránky
  • Zeleninový vývar (bujón)
  • Sůl
  • Pepř
  • Slunečnicový olej

 

Postup přípravy:

Na kvalitním slunečnicovém oleji orestujte do zlatova na drobno nakrájenou cibuli s drceným kmínem.

Přidejte veganské mleté maso (např. Vegetarian Butcher – lze zakoupit na PURO shop) a nakrájené oloupané brambory.

3 minuty promíchávejte.

Přidejte papriku.

Důkladně promíchejte a zalijte zeleninovým vývarem (např. Tellofix Classic / Instantní zeleninová polévka bez tuku Nahrin).

Přiveďte k varu.

Přidejte prolisovaný česnek a vařte 15 minut.

Připravte zásmažku.

V pánvi rozpalte 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje a přidejte mouku (jemně mletou) a pepř.

Zásmažku promíchávejte cca 3 minuty.

Jakmile zhnědne, máte hotovo.

Hotovou zásmažku přidejte do polévky a vařte dalších 15 minut.

Polévku dochuťte solí, pepřem a majoránkou.

Dobrou chuť!

Sdílet
1

Další recepty

30. 3. 2020

Chia Pudink (VEGAN)


Přečíst více
21. 3. 2020

Pirožky (VEGAN)


Přečíst více
2. 3. 2020

Pórková pomazánka (VEGAN)


Přečíst více
30. 3. 2020

Sekaná (VEGAN)


Přečíst více
© 2019 Vegenevege – muj příběh | inspirace pro jiný životní styl | Zásady ochrany osobních údajů | kontakt: vegenevege@gmail.com
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram